reklamı kapat

POPÜLER

2025 BMW i4 ve 4 Series Gran Coupe

2025 BMW i4 ve 4 Series Gran Coupe tanıtıldı

Almanya merkezli dev üreticilerden BMW, bugün karşımıza yeni 2025 BMW i4 ve 4 Series Gran Coupe modelleriyle çıktı.

2025 BMW i4 ve 4 Series Gran Coupe modelleri devasa bir değişiklik taşımıyor. Hem dış tasarımları (Lazer stoplar ve güncellenen farlar listede) hem de yaşam alanları (Kokpitteki daha önce sunulan bazı butonlar üzücü olarak ortadan kaldırılmış) ufak güncellemeler alan araçlardan elektrikli i4 için teknik altyapıda da bir değişiklik yapılmıyor. 4 Series Gran Coupe’nin yeni 430i ve M440i sürümleri ise 48-volt hybrid teknolojisiyle güçlendiriliyor. BMW OS 8.5 işletim sisteminin merkeze alan modellerden 430i, gücünü 48-volt mild hybrid / hafif hibrit destekli 2.0 litrelik dört silindirli turbo motordan alıyor, 255 beygir güç ve 400 Nm tork sunuluyor. M440i Gran Coupe ise gücünü 3,0-litrelik bir altı silindir motordan alıyor, 48-volt mild hybrid / hafif hibrit desteğiyle toplamda 386 beygir güç ve 539 Nm tork sunuluyor. Bu versiyon 0’dan 100 km/s hıza 4,7 saniyede çıkıyor, xDrive versiyonda 0-100 km/s hızlanma 4,3 saniyeye düşüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BMW bundan önce elektrikli tarafta 1 milyon satışı geride bıraktığını duyurmasıyla ses getirmişti. Mark bundan önce 2024’ün ilk üç ayında 82.700 adet tamamen elektrikli BMW, Mini ve Rolls-Royce otomobili müşterilere sunduklarını da aktarmıştı. i3 modeliyle elektrikli alana gerçekten çok erken adım atan firma, bundan önce Rimac ortaklığıyla da ses getirmişti. Bu konuda yapılan resmi basın açıklamasında Rimac ve BMW arasındaki iş birliğinin amacı, “Gelecek bazı elektrikli araçlarda kullanılacak yüksek voltajlı batarya teknolojileri geliştirmek ve ortak olarak üretmek” şeklinde açıklanmıştı.

Bugatti Rimac’ın çatısı altında, temelde Volkswagen çatısı yer alan Rimac, elektrikli hiper otomobiller konusunda çok tecrübeli bir firma ve BMW’ye bu konuda çok ciddi yardımları olabilir. Aktarıldığı kadarıyla Rimac önümüzdeki dönemde BMW’ye tamamı şirket içinde tasarlanan ve üretilen yüksek voltajlı bataryalar, e-akslar, diğer elektronik parçalar ve yazılım çözümleri tedarik edecek.

025 BMW i4 ve 4 Series Gran Coupe yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu