DÖRT ÇEKİRDEKLİ İŞLEMCİ
Discovery’de 1,2 GHz hızında çalışan dört çekirdekli bir işlemci kullanılmış. Telefonun arayüz geçişleri, uygulama açma kapama ve uygulamalar arası geçiş hızları oldukça iyi. Herhangi bir takılma göze çarpmıyor. Benchmark uygulamalarının sonuçları da telefonun performansını ortaya koyuyor. Ek GPU olarak PowerVR SGX 544MP’yle gelen telefon yüksek grafik içerikli oyunlarda biraz zorlanıyor ama genel olarak ortalama bir performans sergiliyor. Discovery’nin 16 GB’lık bir dahili hafızası bulunuyor. Bu hafızanın 4 GB’ı telefonun kendine özel. Kalan alanı ise siz istediğiniz şekilde değerlendirebiliyorsunuz. Ayrıca microSD ya da microSDHC hafıza kartlarıyla depolama alanını 32 GB daha artırabiliyorsunuz. Telefonun 1 GB’lık RAM’i de günlük kullanımda ihtiyacı karşılamaya yetiyor. 1.800 mAh’lik pil, idareli kullanımda bir günü tamamlayabiliyor.
KAMERA VE ARAYÜZ
Yeni nesil akıllı telefonlarda artık asgari standart olarak kabul edilen 8 megapiksel çözünürlüklü kamera, Discovery’de de mevcut. Otomatik odaklama ve dokunarak otomatik odaklama yapabilen kamera, yüz ve gülümseme algılama teknolojisine de sahip. Kamera ayrıca panorama, arka plan silme, çok açılı görüntü, HDR ve konum etiketlemeyi de destekliyor. Bu saydıklarımız kağıt üzerinde oldukça iyi görünüyor elbette ancak elimizde vasat bir kamera mevcut. Yaptığımız çekimler üzerinden konuşursak, Discovery’nin yeterli ışık altında dahi detay ve keskinlik sorunlarına sahip olduğunu söyleyebiliriz.
Işığın az olduğu ortamlarda ise kirlilik yüksek seviyelere çıkıyor. Özellikle gölgede, karanlıkta kalan alanlar ve siyah renkler bozuk görünüyor. Renk tutarlılığı genel anlamda fena sayılmaz ancak özellikle mor, kırmızı ve pembe gibi iddialı renklerde yapaylıklar kendini belli ediyor. Videoda da durum farklı değil. Otomatik odaklama desteği sunan video modu ortalama bir kalitede video kaydı yapıyor. Birçok markada gördüğümüz Android arayüzünü kişiselleştirme sevdası General Mobile’da da üst seviyede. “Tema” uygulaması sayesinde telefonu birbirinden farklı arayüzlerle kullanmanız mümkün.
Ayarlar menüsünün görünümü ise alıştıklarımızdan tamamen farklı. İki farklı sekmede Genel Ayarlar ve Tüm Ayarlar yer alıyor. Genel Ayarlar altında belli başlı ayarlar yer alırken Tüm Ayarlar’da adından da anlaşılabileceği üzere tüm ayarlar bulunuyor. Pastel renkli ikonların kullanıldığı bu menü, satır satır aşağı iner şekilde tasarlanmış. General Mobile, Google Play Store’a ek olarak, yalnızca popüler uygulamaların yer aldığı StoreOID adlı markete de yer vermiş. Bu marketin avantajı herhangi bir üyeliğe ihtiyaç duymadan uygulama indirmeye izin vermesi. Telefonda kimi tutarlılık sorunları da yaşadık. Real Racing 3’ü indirdiğimiz esnada telefon dondu ve pili çıkarıp yeniden başlatmamız gerekti. Yeniden başlattıktan sonra oyunu açtığımızda da giriş ekranında takılıp kaldık ve yine aynı şekilde pili çıkarıp telefonu tekrar açtık. Uzun vadede bu gibi sorunlar ne kadar tekrar eder tahmin yürütmemiz zor ama can sıkıcı olduğu kesin.
General Mobile Discovery
► GİRİŞ
► ÇİFT SIM KART DESTEĞİ
► DÖRT ÇEKİRDEKLİ İŞLEMCİ
► DETAYLAR
► PUANLAMA ve TEKNİK ÖZELLİKLER