Önemli sayılabilecek hemen her noktasında bir geliştirmeyi beraberinde getirecek olan 2020 Renault Captur, ilk kez eylül ayında sahneye çıkacak.
Bundan yaklaşık iki hafta öncesinde detaylı sızıntılarıyla gündemimize gelen 2020 Renault Captur için örtülerinden kurtulma vakti. İlk resmi detaylarıyla markasının kaynakları üzerinden karşımıza çıkan yeni model tasarımının yanında donanım konusunda da bizi yanıltmayan parçalara sahip. Altyapı kardeşi konumunda olan Clio ile benzeşen bu niteliklerin crossover dinamikleri sunan bir otomobille sunulması formulüyle Captur’un oluşturulduğunu söyleyebiliriz. Çalışmalarını geniş kapsamlı yapan Renault cephesi kullanıcılara ebatsal olarak da iyileşmiş, bunun bir getirisi olarak da iç dünyasında daha geniş yaşam alanı sunan bir araç ortaya çıkartıyor. CMF-B olarak bildiğimiz bu altyapıyla birlikte artık hibrit versiyonu bu ürün gamında da konuşmanın da vakti geldi.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
2020 Renault Captur cephesinden ilk bilinmesi gerekenler
Yeni Renault Captur için paylaşılan bilgiler arasında ilk olarak ebatsal iyileşmelerin seviyesi geliyor. Bir önceki jenerasyona oranla bakıldığında 11 santimetre daha uzun ve aks mesafesi 2 santimetre daha iyileştirilmiş bir otomobil bizleri bekliyor. Renault’ya göre yapılan bu geliştirmelerle birlikte arka tarafta oturanlar için diz mesafesi 17 milimetre artmış durumda. Captur’a bu alanda sınıf atlatan en önemli geliştirme ise 81 litre ile bagaj hacminde. Her şeyin bir araya gelmesiyle birlikte toplamda 536 litrelik bir kullanım alanından bahsedebiliyoruz. Araç içerisinde yer verilen çeşitli alanlar da bir araya geldiğinde 27 litrelik saklama alanı sunabiliyor.
Dış tasarımda bizleri karşılayacak modernleştirme operasyonu kokpite geçtiğimizde de Clio izleriyle tamamlanıyor. Buradaki malzeme kalitesini de artırdığını gördüğümüz Renault, 7 inçten başlayıp 10,2 inçe kadar uzanan büyüklükte dijital ekranları kullanıcılara sunuyor. Değişiklik kapsamında daha kompakt bir hava yastığı kullandığı direksiyonu da ufaltan tasarımcılar bu sayede dijital sürücü ekranını daha ergonomik şekilde görülebilebileceğine vurgu yapıyor. Elektronik destek kısmında ise; trafik işaretleri algılama, otonom acil frenleme, şerit takip ve uyarı, 360 derece park, far asistanı ve adaptif hız sabitleyiciyi ön plana çıkartabiliriz.
Hibrit, dizel ve benzinli motorlar
İkinci jenerasyon Captur ile gelecek olan motor seçeneklerinde en yenilikçi rolü şüphesiz hibritte. Lakin ilk aşamada yine Clio’da olduğu gibi bu seçeneği satışta göremeyeceğiz. 1,6 litrelik benzinli motor ve iki elektrik motorunun kombinasyonuyla oluşturulan versiyon saf elektrik modunda 45 kilometre menzil kat edebilirken maksimumda 135 km/s‘e erişebilecek. Daha iktisadi bir kullanımla menzili 65 kilometreye kadar artırmak da mümkün.
Hibrt gelene kadar ilk adımda sunulacak seçenekler iki dizel ve üç benzinli üzerine şekilleniyor. Benzinlinin giriş seviyesinde yer alan 1.0 litrelik üç silindir motor 100 PS güç ve 160 Nm tork üretmekte. 1,3 litrelik dört silindir ise 130 PS güç ve 240 Nm ile geliyor. 7 ileri EDC ile kombin edilen en güçlü benzinli rakamları ise 155 PS güç ve 270 Nm tork seviyesinde olacak. Dizel cephesine baktığımızda ise 1,5 litrelik motorun iki farklı versiyonunu görebiliyoruz. Giriş seviyesinde 95 PS güç ve 240 Nm torkla gelen bu üniteyi bir üst seviyede 115 PS güç ve 260 Nm torkla almak da mümkün. 6 ileri manuel ve 7 ileri otomatik şanzıman sırasıyla bu motorlara entegre edilecek. İlk resmi gösterimi Frankfurt Otomobil Fuarı’nda yapılacak olan Captur’un fiyatlarını da önümüzdeki süreçte öğreneceğiz.