2023 Ford Ranger Platinum; premium donanımlarla zenginleştirilen versiyon

29 Kasım 2022 22:01

Yeni nesil ürün gamının zirvesine oturan 2023 Ford Ranger Platinum, premium odaklı beklentilere karşılık verecek.

Yeni neslinin tanıtımının üzerinden 1 yıl geçen Ford Ranger, ilk andan itibaren daha modern karakteri ve teknolojik destekleriyle dikkatimizi çekmeyi başarmıştı. Premium segment isimlerin adım atarak beklentilerini yakalayamadığı pazardaki yerini koruyan Amerikalı üretici ise, elindeki cevheri yeni elementlerle bir araya getirerek bizce doğru ve daha dikkat çekici bir ürüne dönüştürme yolunda ilerliyor. Bunun en yeni örneği 2023 Ford Ranger Platinum olacak. Pickup modellerine ilgi duyan ve bununla birlikte araçlarda premium nitelikler arayan kullanıcılar için ciddi bir alternatif olacak bu paket, fiyat olarak da ailenin zirvesinde konumlanacak.


2023 Ford Ranger Platinum hakkında bilmeniz gerekenler

Platinum paket ile birlikte Ranger’da kendisini gösteren ilk farklılıklar dışarıdaki krom detayların fazlalığı olacak. Izgaradaki çıtada ve arka planda gördüğümüz bu detaylar, 20 inçlik jant setiyle birlikte güzel bir devamlılık sergiliyor. Kokpit tarafına geçtiğimizde ise, Mustang Mach-E’den alıştığımız dikey formlu multimedya ekrana Bang & Olufsen imzalı premium ses sisteminin eşlik ettiğini görüyoruz. Deri ve ahşap detaylarla zenginleştirilen iç yaşam alanında elektrikli koltuklar da şüphesiz söz konusu konfor olduğunda eksenin merkezindeki elementlerden olacak.


Ranger Platinum, ailenin zirvesinde konumlanmasının getirisiyle aktif ve pasif sürüş destek asistanlarının hemen hepsini standart olarak beraberinde getiriyor. Adaptif hız sabitleme ve şerit asistanlarının yanında; aktif park asistanı, kör nokta uyarısı, çapraz trafik uyarısı ve 360 derecelik görüş desteği de böyle bir model için şehir içerisinde hayati desteklerden olacak. Kaputunun altında standart olarak 3.0 litrelik V6 dizel makine konumlanan model, bu sayede 240 PS güç ve 600 Nm tork değerleriyle yollara çıkacak. 10 kademeli otomatik şanzımanla kombin edilen modelde, yeni nesil için şanzıman tarafında yapılan geliştirmeler de konfor tarafına destekleyici olacak. Ranger’ın bu kombinasyonda 3.500 kilogramlık çekiş desteği sunması da önemli.

İlginizi çekebilir

Ford Everest

Paylaş