reklamı kapat

POPÜLER

Apple M4 iPad Pro LOG Tasarım M4 MacBook Pro

2024 sonunda bir M4 işlemcili MacBook Pro gelebilir

2024 sonunda bir M4 işlemcili MacBook Pro gelebilir. Apple’ın yeni işlemcisi M4 şu anda sadece iPad Pro’da yer alıyor.

M4 işlemcili iPad Pro, elbette Apple’ın M4 işlemciyi taşıyan tek ürünü olmayacak. Kaynakların aktardığı kadarıyla 2024 sonunda bir M4 işlemcili MacBook Pro da gelebilir. 14 inç ve 16 inç olmak üzere iki farklı versiyona sahip olacak M4 temelli MacBook Pro, büyük ihtimalle işlemci güncellemesi haricinde önemli bir yenilik getirmeyecek. MacBook Air’in 2025’in ortasında M4 işlemciye geçeceği iddia ediliyor. M4 işlemcili Mac Studio ve Mac Pro’nun ise 2025’in sonunda çıkması bekleniyor. M4 işlemci hakkında Apple kendisi şunları aktarıyor: “İkinci nesil 3 nanometre teknolojisiyle üretilen M4, Apple çipin sektör lideri güç verimliliğini ileriye taşıyan ve iPad Pro’nun inanılmaz ince tasarımına olanak tanıyan SoC (system on a chip) teknolojisine sahip. Ayrıca bu çipin yepyeni ekran motoru, iPad Pro’nun çığır açıcı Ultra Retina XDR ekranına göz alıcı netliği, renkleri ve parlaklığı veriyor. Yeni CPU, 10 adede kadar çekirdeğe sahip ve M3 ile tanıtılan yeni nesil GPU mimarisinin üzerine kurulan yeni 10 çekirdekli GPU ile beraber Dynamic Caching, donanım hızlandırmalı ışın izleme ve donanım hızlandırmalı örgü gölgelendirme teknolojileri ilk kez iPad’e geliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

M4 şimdiye kadar Apple’ın sunduğu en hızlı Neural Engine’a sahip. Saniyede 38 trilyona kadar işlem kapasitesi sağlayan bu teknoloji günümüzdeki yapay zeka özellikli PC’lerde bulunan nöral işleme birimlerinden daha hızlı. Daha hızlı bellek bant genişliği, CPU’daki yeni nesil yapay öğrenme hızlandırıcıları ve yüksek performanslı GPU ile beraber M4 çip, yeni iPad Pro’yu yapay zeka için inanılmaz güçlü bir aygıta dönüştürüyor.” 

“M4 çipli yeni iPad Pro, sınıfının en iyisi özel çipler tasarlamanın çığır açıcı ürünlere olanak sağlamasının harika bir örneği,” diyen Apple’ın Donanım Teknolojilerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Johny Srouji ise sözlerini şöyle sürdürüyor: “M4’ün güç verimliliği sağlayan performansı, yeni ekran motoruyla birlikte iPad Pro’nun ezber bozan ekranını ve ince tasarımını mümkün kılıyor. Ayrıca CPU, GPU, Neural Engine ve bellek sisteminde yapılan temel iyileştirmelerle de M4 çip, yapay zekadan faydalanan en son uygulamalar için oldukça uygun. Tüm bu özellikler bir araya geldiğinde, bu yeni çip iPad Pro’yu türünün en güçlü aygıtına dönüştürüyor.”

M4 MacBook Pro yanında bu da ilginizi çekebilir: Etkileyici görünen elektrikli motosiklet konsepti: Zero SR-X