2025 BMW 2 Series Gran Coupe görücüye çıkarıldı

16 Ekim 2024 09:58

2025 BMW 2 Series Gran Coupe tanıtıldı. Paris Otomobil Fuarı kapsamında görücüye çıkarılan model, büyük bir sürpriz ortaya koymuyor.

2025 BMW 2 Series Gran Coupe, şirketin güncel tasarım dilini taşıyor ve dört kişilik bir sportif sedan olarak güvenli oynuyor. Birden fazla versiyonu bulunan model gücünü temel olarak 2.0 litrelik turbo destekli dört silindirli üniteden alıyor. Bu ünite 228 sDrive ve xDrive modellerinde 241 beygir, M235 xDrive modelinde ise 312 beygir güç sunuyor. Ortak tork değeri 400 Nm olan motor, revize edilmiş yanma geometrisi ve çift enjeksiyon sistemiyle geliyor. Şirketin kendi verilerine göre 228 Gran Coupe xDrive modeli 0’dan 100 km/s hıza 5,8 saniyede, M235 xDrive ise 4,7 saniyede ulaşabiliyor. Yeni modelde tork konvertörlü sekiz vitesli otomatik şanzımanı yedi vitesli çift kavramalı şanzımanla değiştiren BMW, çift kavrama sayesinde daha hızlı vites geçişleri vadediyor. Adaptif M süspansiyon sistemi standart olarak sunulan BMW 2 Series Gran Coupe, LED ışıkla sarılan böbrekler ile karşımızda bulunuyor. Yurt dışı başlangıç fiyatı 40 bin dolar seviyesinde olan araç, BMW OS 9 işletim sistemini temel alan ve kavisli panelde bir araya getirilen iki farklı ekrana sahip. 12 hoparlörlü Harmon/Kardon ses sistemi standart özellik listesinde bulunan modelde, kablosuz şarj gibi kullanışlı detaylar da bulunuyor.

BMW bundan önce bir yeniden yapılanma ile gündeme gelmişti. BMW’nin son yıllarda çıkardığı araçlar tasarımsal açıdan çok beğenilmiyor. Hatta bu konuda çok ciddi eleştirilerle karşı karşıya kalan dev marka, tasarım ekiplerinde önemli değişiklikler yaptı. Yeni dönemde BMW Group’un tasarım başkanlığı görevini Adrian van Hooydonk sürdürmeye devam edecek. Polestar’ın tasarım başkanlığı görevini geçtiğimiz ay Philipp Römers‘e bırakan tecrübeli tasarımcı Maximilian Missoni, artık üst seviye sedan modeller ve lüks sınıf BMW modellerinin yanı sıra Alpina araçların tasarımından sorumlu olacak.

Şu anda BMW tasarım stüdyosunun başında bulunan Domagoj Dukec, “Bespoke” ve “Coachbuild” tarafları da dahil olmak üzere BMW’nin sahip olduğu Rolls Royce’a geçiyor. Mini’nin tasarım müdürü olan Oliver Heilmer ise bundan böyle BMW’nin kompakt ve orta boy modellerinin yanı sıra M’in tasarım süreçlerini denetleyecek. Buna ek olarak başka tasarımcı değişiklikleri de gerçekleştiren Alman devi, yeni kurduğu organizasyonla tasarım konusunda gelen eleştirilere son verebilir ya da işler daha da kötü bir hal alabilir.

2025 BMW 2 Series Gran Coupe yanında bu da ilginizi çekebilir: Acer imzalı elektrikli bisiklet modeli

Paylaş