reklamı kapat

POPÜLER

2025 BMW X5 Silver Anniversary Edition

2025 BMW X5 Silver Anniversary Edition tanıtıldı

Almanya merkezli dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden BMW, bu sefer 2025 BMW X5 Silver Anniversary Edition ile karşımızda.

2025 BMW X5 Silver Anniversary Edition, X5’in 25. yaşına özel olarak hazırlanmış arazi odaklı özel bir sürüm. Toplamda 1.000 adet üretilecek ve 79 bin dolar başlangıç fiyatıyla satılacak araç, temelde 2025 X5 xDrive40i’nin üzerine kuruluyor. “Lime Rock Grisi” adı verilen bir renkte hazırlanan araç, normalde X5 M Competition ve X5 M60i’ye özel karbon fiber detaylar ve sportif koltuklar taşıyor. M Sport paketinden alınan 20 inç jantlar üzerinde yol alan model, BMW’nin “xOffroad” paketi ile donatılmış. Offroad paketi araca akıllı bir dört tekerlekten çekiş yönetim sistemi ekliyor. Bu sayede her yol şartında maksimum performans elde edilebiliyor. Ayrıca iki akslı havalı süspansiyon, mekanik kilitlemeli arka diferansiyel ve gövde altı koruma plakalarıyla satılan X5 Silver Anniversary Edition, standart olarak arazi lastikleriyle gelmiyor. Şirket standart olarak sunmak yerine arazi lastiğini indirimli olarak satmayı tercih etmiş.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BMW, bundan önce bir açıklama ile ses getirmişti. Şirket elektrikli ve içten yanmalı araçları uzun yıllar beraber sunacak. BMW, elektrikli otomobil pazarına birçok rakibinden daha önce giriş yaptı. Şu anda çok sayıda elektrikli otomobil modeli satan firma, içten yanmalı motora sahip araç satışına da devam ediyor. Peki bu ne kadar daha devam edecek? Şirket tamamen elektrikli geleceği tam olarak ne zaman benimseyecek?

Yapılan açıklamaya göre henüz değil. Çünkü büyük üretici elektrikli ve içten yanmalı araçları uzun yıllar birlikte sunacak. Peki bu tam olarak nasıl ekonomik olarak sürdürülebilir olacak? Üst düzey BMW yetkilisi, Bernd Körber tarafından yapılan açıklamaya göre şirket, benzinli, elektrikli ve hibrit araçları tek bir üretim hattından çıkarabiliyor. Tüm güç aktarma organlarını tek bir hat üzerinde üretmek, şirkete ekonomik fayda yanında değişen müşteri taleplerine hızlı bir şekilde yanıt verme gücü veriyor.

BMW haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu