reklamı kapat

POPÜLER

2025 Volkswagen Golf R

2025 Volkswagen Golf R için resmi motor verileri paylaşıldı

Yakında resmi olarak lanse edilecek sportif model 2025 Volkswagen Golf R için bugün kilit motor verileri paylaşıldı.

Halen genel hatları gizlemeyen bir kaplama ile gösterilen 2025 Volkswagen Golf R, yapılan resmi açıklamaya göre gücünü 2.0 litrelik dört silindirli ve turbo destekli bir motordan alacak. Bu motor 329 beygir güç (Mk8 Golf R’da 316 beygir güç sunuluyordu) ve 420 Nm tork getirecek. 0’dan 100 km/s hıza 4,6 saniyede çıkabileceği açıklanan Mk8.5 Golf R, üzücü şekilde manuel olarak satılmayacak. Araç bir Volkswagen klasiği olarak yedi ileri DSG ile satılacak ve güç dört tekere aktarılacak. Performance Package versiyonunda 270 km/s hıza çıkabileceği açıklanan yeni Golf R, standart olarak Dinamik Şasi Kontrolü adaptif süspansiyon ile yollara çıkarılacak.  Karşımıza geçtiğimiz hafta içinde de yeni Golf GTI Clubsport çıkarılmıştı. İlk duyurusu Volkswagen CEO’su Thomas Schäfer tarafından yapılan yeni Volkswagen Golf GTI Clubsport, güncel Mk8.5 Golf GTI’ın daha da sportif “Clubsport” versiyonu ve pist sürüşlerine de uygun.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Tasarımı açısından devasa bir sürprizin olmadığı model, normal GTI’dan farklı olarak 262 değil 296 beygir gücünde bir 2.0-litrelik turbo motoru merkeze alıyor. 0’dan 100 km/s hıza 5,6 saniyede çıkan ve 400 Nm tork değerine sahip olan yeni Clubsport, opsiyonel olarak sunulan “Race Package” isimli paket ile maksimumda 267 km/s hıza ulaşabiliyor.

Race Package tercih edildiği zaman araca Akrapovič egzoz sistemi de ekleniyor. Gücü yola yedi ileri çift kavramalı şanzıman ile aktaran yani manuel vites seçeneği olmayan model, 18 inç boyutundaki jantlarında normal GTI’dan daha büyük frenler taşıyor. İki farklı ekranın konumlandırıldığı kokpit alanında, karbon fiber kaplamalar ve kırmızı detaylara yer verilen araç dikkat çekmeyi başarmıştı.

Volkswagen Golf R yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu