reklamı kapat

POPÜLER

2025 Volkswagen Golf R ve Golf R Variant

2025 Volkswagen Golf R ve Golf R Variant tanıtıldı

Uzun zamandır gündemde olan 2025 Volkswagen Golf R ve Golf R Variant modelleri bugün resmi olarak görücüye çıkarıldı.

Tasarımsal olarak oldukça tanıdık olan 2025 Volkswagen Golf R ve Golf R Variant (station wagon sürümü), efsane rozetin en yeni temsilcileri olarak modern teknolojiler üzerine kuruluyor. Şirketin güncel aydınlatma takımları ve dörtlü egzoz sistemiyle (Akrapovič titanyum egzoz opsiyon listesinde) boy gösteren araçların içinde, 12,9 inç ekran ile 10,2 inç dijital gösterge takımları bir araya getiriliyor. Şirket, yeni modelleri için siyah yapının öne çıktığı “Golf R Black Edition” sürümlerini ve frenlerin soğumasına yardımcı olan 8 kg’lık 19-inç jantları da sunuyor. Bir Golf R’ın elbette en önemli yeri motoru. Araç, 2.0 litrelik dört silindirli motoruyla 328 beygir güç ve 420 Nm tork üretiyor. Yedi ileri çift kavramalı şanzıman ile kombinlenen motor, gücünü dört tekere birden 4MOTION sistemiyle aktarıyor. 0’dan 100 km/s hıza 4,6 saniyede çıkabilen 2025 Golf R, “Performance” paketi tercih edilirse maksimum 270 km/s hızı görebiliyor. Yakında birçok ülkede elde edilebilecek yeni Golf R ailesi, yıl sonunda ya da yeni yılda Türkiye sınırlarına da girecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Karşımıza kısa süre önce de yeni Golf GTI Clubsport çıkarılmıştı. İlk duyurusu Volkswagen CEO’su Thomas Schäfer tarafından yapılan yeni Volkswagen Golf GTI Clubsport, güncel Mk8.5 Golf GTI’ın daha da sportif “Clubsport” versiyonu ve pist sürüşlerine de uygun.

Tasarımı açısından devasa bir sürprizin olmadığı model, normal GTI’dan farklı olarak 262 değil 296 beygir gücünde bir 2.0-litrelik turbo motoru merkeze alıyor. 0’dan 100 km/s hıza 5,6 saniyede çıkan ve 400 Nm tork değerine sahip olan yeni Clubsport, opsiyonel olarak sunulan “Race Package” isimli paket ile maksimumda 267 km/s hıza ulaşabiliyor.

Race Package tercih edildiği zaman araca Akrapovič egzoz sistemi de ekleniyor. Gücü yola yedi ileri çift kavramalı şanzıman ile aktaran yani manuel vites seçeneği olmayan model, 18 inç boyutundaki jantlarında normal GTI’dan daha büyük frenler taşıyor. İki farklı ekranın konumlandırıldığı kokpit alanında, karbon fiber kaplamalar ve kırmızı detaylara yer verilen araç dikkat çekmeyi başarmıştı.

Volkswagen Golf R yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu