2025’te Türkiye’de de satılacak yeni Volkswagen Tayron tanıtıldı

09 Ekim 2024 16:39

2025’te Türkiye’de de satılacağı resmi olarak duyurulan yeni SUV modeli Volkswagen Tayron görücüye çıkarıldı.

Tiguan Allspace’in yerini alan yedi kişilik yeni Volkswagen Tayron hakkında Volkswagen Türkiye’den gelen kilit açıklamalar şöyle oldu: “Volkswagen Binek Araç, Touareg’ten sonra Avrupa’da satışa sunduğu en büyük ikinci SUV modeli olan Tayron’u tanıttı. Gelişmiş çok yönlü bir SUV olan Tayron, son derece geniş yaşam alanı ve bagaj kapasitesi, beş veya isteğe bağlı olarak yedi koltuk ve maksimum 2.5 tona kadar römork çekme kapasitesiyle dikkat çekiyor. Yenilikçi plug-in hibrit tahrik sistemine sahip Tayron eHybrid, sunduğu sıra dışı gücün yanı sıra, günlük kullanım için 100 km’nin üzerinde elektrikli menzil ile elektrikli bir aracın konforunu da sağlıyor. 14-20 Ekim tarihleri arasında Paris’te düzenlenecek olan “Mondial de l’Auto” fuarında otomobil tutkunlarıyla ilk kez buluşacak olan Yeni Tayron’un, 2025 yılının ilk çeyreğinde Türkiye’de satışa sunulması planlanıyor.”

Çok sayıda motor seçeneği sunulan araç hakkında şu bilgiler de verildi: “Volkswagen, Tayron’un mild hibrit eTSI motorlu tüm versiyonlarını pazara sunduktan sonra, iki plug-in hibrit (eHybrid), iki turboşarjlı benzinli motor (TSI) ve iki turboşarjlı dizel motor (TDI) versiyonlarını da müşterileriyle buluşturacak. Tüm motorlar, otomatik çift kavramalı şanzıman (DSG) ile donatılıyor. Giriş seviyesindeki 150 PS (110 kW) gücündeki eTSI motor bile yüksek teknolojili bir tahrik sistemi (48 V teknolojili mild hibrit) barındırıyor. Ayrıca, iki yenilikçi plug-in hibrit modelde elektrik ve benzinli motorların avantajları birleştirilmiş.

Bu motorlar, sırasıyla 204 PS (150 kW) ve 272 PS (200 kW) kombine güç sunuyor. 19.7 kWh net batarya kapasitesi sayesinde her iki Tayron eHybrid modeli de 100 km’nin üzerinde elektrikli menzil sağlayabiliyor. Tayron’un bataryaları, AC wallbox veya AC şarj istasyonlarında 11 kW’a kadar, DC hızlı şarj istasyonlarında ise 50 kW’a kadar şarj edilebiliyor.”

Volkswagen Marka Yönetim Kurulu’nun Geliştirmeden Sorumlu Üyesi Kai Grünitz, “Tiguan ve Passat’tan sonra Tayron da MQB evo platformunun avantajlarından faydalanıyor. Sayısız teknoloji modülü ile donatılan Tayron, 100 kilometreye kadar elektrikli menzil sunan yeni nesil plug-in hibrit motorlar, premium seviyede iç kalite, sezgisel bilgi-eğlence sistemi ve en son nesil sürücü destek sistemleriyle dikkat çekiyor. Ayrıca, ChatGPT destekli sesli komut asistanı ile kullanıcı deneyimi daha da zenginleştiriliyor.” şeklinde konuştu.

Volkswagen Tayron yanında bu da ilginizi çekebilir: Etkileyici görünen elektrikli motosiklet konsepti: Zero SR-X

Paylaş