3.500 dolarlık Apple Vision Pro’nun arayüzünü gösteren video [İzle]

22 Haziran 2023 13:30

Apple kısa bir süre önce gerçekleştirdiği WWDC23 etkinliğinde karma gerçeklik gözlüğünü tanıtmıştı. Apple Vision Pro ismini taşıyan gözlük sunduğu iddialı özelliklerle ve yüksek fiyatıyla dikkatleri üstüne çekmişti.

Apple AR/VR gözlüğünü tanıttıktan kısa bir süre sonra geliştiricilerin Vision Pro için uygulama geliştirmesi için gerekli geliştirici kitini yayınladı. Uygulama ve oyun geliştiricileri bu sayede önümüzdeki yılın başında ABD’de de piyasaya sürülecek için gözlükle uyumlu uygulamalar geliştirebilecek. SDK’nın yayınlanmasıyla birlikte geliştiriciler gözlüğün arayüzüyle ilgili videolar da paylaşmaya başladı. Digigamer isimli bir YouTube kanalı tarafından paylaşılan videoda gözlüğün arayüzü karşımıza çıkıyor. iPhone‘lardaki gibi bir kullanıcı arayüzünü AR/VR gözlüğünde görüyoruz. Ayarlar kısmında cihazın depolama alanının 1 TB olduğunu görsek de bu durumun henüz netlik kazanmadığını belirtmekte yarar var. 3.500 dolarlık fiyat etiketine sahip olan gözlüğün Türkiye’de satışa çıkıp çıkmayacağı ise henüz bilinmiyor.

Devrimsel özellikler sunan Apple Vision Pro için geri sayım başladı

Apple önümüzdeki ay Cupertino, Londra, Münih, Şangay, Singapur ve Tokyo’da  laboratuvarlarını geliştiriciler için açmaya hazırlanıyor.  Bu laboratuvarlarda geliştiriciler  uygulamalarını test edebilecek ve Apple mühendislerinden destek alabilecek. VisionOS SDK, güncellenmiş Xcode, Simulator ve Reality Composer Pro, Apple’ın geliştirici sayfası üzerinden indirilebiliyor. Pek tabii bunu kullanabilmek için Apple Geliştiricisi olmanız gerekiyor. Gözlüğün sunduğu tüm detaylara buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

İlgili video

Paylaş