Teknolojik anlamda sürekli olarak gelişmeler yaşansa da halen modemin olduğu odadan ayrıldığımızda çekim gücünde ve hızda büyük bir azalma yaşanıyor. Belirli bir alanın ötesine geçtiğimizde ise bağlantı tamamen kopuyor. Araştırmacıların geliştirdiği bu uzun mesafe veri aktarım teknolojisi ise 30 kilometreden bile daha uzak mesafeye verilerin çok hızlı bir şekilde aktarılabilmesini sağlıyor.
Saniyede 6 GB verinin transfer edildiği sistemde 71 ie 76 GHz bandında frekans kullanılıyor. Karasal ve uydu yayınları için kullanılan bu frekans aralığı hem yüksek miktarda hem de hızlı veri aktarımının temelini oluşturuyor. Sinyal kalitesinin üst seviyede tutulması adına ise galyum nitrattan üretilen yarı iletken çip kullanılıyor. Odaklanmış sinyal sayesinde sinyaller minimum kayıpla hedefe ulaştırılıyor.
Galyum arsenit transistörlere sahip düşük ses amfileri, çok düşük seviyedeki sinyalleri bile yakalayabiliyor ve böylece veri aktarımı tamamlanmış oluyor. 37 kilometre mesafeye ulaşabilen verinin, normalde ulaşması imkansız olan 250 farklı noktaya 24 megabit hızında internet bağlantısı sağlayabildiği belirtiliyor. İleride bu teknolojinin fiber optik kabloların yerini alabileceği düşünülüyor.