44 milyar dolara alınan X’in değeri şu anda 9,4 milyar dolar olarak ölçülüyor

30 Eylül 2024 12:20

Yapılan yeni hesaplamalara göre Twitter ismi kullanılırken Elon Musk tarafından 44 milyar dolara alınan X platformunun değeri şu anda 9,4 milyar dolar seviyesinde yer alıyor.

9,4 milyar dolarlık değer, Musk’ın Twitter’ı satın almasına yardımcı olan varlık yöneticisi Fidelity’in yeni tahmini üzerinden gündeme gelmiş durumda. Fidelity, X’e yaptığı 19,66 milyon dolarlık ilk yatırıma şu anda sadece 4,18 milyon dolar değer biçiyor, buradan hesapla bulunan 9,4 milyar dolarlık değer 44 milyar dolara kıyasla devasa bir düşüşü gözler önüne seriyor. Platform, temmuz ayında yapılan açıklamaya göre Elon Musk sonrasında günlük kullanıcı sayısını hatırı sayılır oranda artıramadı. Yapılan son analizlere göre X’in günlük aktif kullanıcı sayısı şu anda 251 milyon civarında yer alıyor. 2024’ün ikinci çeyreğinde 2023’ün ikinci çeyreğine oranla yüzde 1,6’lık bir artış elde edebilen X, yakında herkese açık gönderilerinizi engellediğiniz hesaplara görünür kılacak. Halen ne zaman devreye alınacağı bilinmeyen bu değişiklik, şimdiden tepki çekmiş durumda. Elon Musk tarafından doğrulanan yeni dönemde engellenen hesap sahipleri, kendilerini engelleyen kullanıcılarla etkileşime giremeyecek fakat paylaşımlarını görebilecek.

X bundan önce, iOS platformunda direkt mesajlar için “düzenleme” imkanı getirmesiyle dikkat çekmişti. iOS kullanıcıları bir süredir X uygulamasında gönderdikleri direkt mesajları düzenleyebiliyor. Diğer platformlar için önümüzdeki haftalarda sunulacak bu özellik, ufak hataların hızlıca düzeltilmesi için çok güzel görünüyor. Bundan önce ise video odaklı bir bilgi gelmişti. Elon Musk, X’in her şeyin yapılabildiği bir platform olmasını istiyor ve bu konuda çalışmalar sürüyor. Örneğin şu anda bir Zoom rakibi bir video konferans özelliği üzerinde çalışıyor.

X gelişmeleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş