TECNO POVA PERFORMANS
Telefonun sunduğu performansa gelecek olursak Pova Camon 16 Premier’den daha düşük bir performansa sahip. Camon 16 Premier’de G90T işlemcisi yer alırken Pova’da G80’de yer alıyor. Kağıt üzerinde bir fark görülse de günlük kullanımda bu fark anlaşılmıyor.
Call of Duty: Mobile ve PUBG Mobile gibi çoğu popüler oyunu oynadığımız telefonda performans açısından bir sıkıntı yaşamadık. Pek tabii amiral gemisi telefonlardaki bir performansı göremesek de telefon beklentimizi karşılamayı başardı. Uygulamalar arasındaki geçişlerde de hızlı performans sergileyen model AnTuTu’dan — puan aldı. Telefon Geekbench 5’in tek çekirdek performansında 360, çok çekirdek perfroamsnıdan ise 1.351 puan aldı. Tecno Pova bir diğer benchmark uygulaması 3DMark’ın Wild Life testinde ise genel olarak 675 puan aldı.
Genel performans noktasında beğendiğimiz telefon çoğu kullanıcı için yeterli performansa sahip. Telefonun en iddialı olduğu nokta ise güçlü pil kapasitesi. 6.000 mAh’lik pili bünyesinde barındıran Pova, uzun pil ömrüne ihtiyaç duyan kullanıcılar için iyi bir seçenek. Telefonla çok fazla haşır neşir olmadığınız durumlarda telefonun pil ömrü 2 güne kadar çıkabiliyor. Pek tabii her telefon modelinde olduğu gibi telefonun çok fazla kullanılması durumunda pil ömrü 1 gün gidiyor.
18 Watt Çift IC hızlı şarj desteği de telefonda sunulan bir diğer önemli özellik. Çift IC hızlı şarj desteğinin 18 watt tek IC hızlı şarj ile kıyaslandığında şarj verimliliği yüzde 20 daha fazla olduğu belirtiliyor. Telefon 10 dakika şarj edildiğinde yaklaşık 2.4 saat arama yapılmasını mümkün kılıyor.