reklamı kapat

POPÜLER

64 MP arka ve 44 MP ön kamerasıyla fark yaratıyor; Vivo V21e incelemesi

VIVO V21E TASARIM

Amiral gemisi telefonların aksine hafif ve ince bir tasarıma sahip olan Vivo V21e, önceki modele kıyasla yüzde 6 oranında daha ince. 7,38 mm kalınlığındaki ve 171 gram ağırlığındaki telefon hafif ve ince tasarımıyla beğenimizi kazandı. En üstte bulunan siyah renkli ilk katman kameraları içeriyor. İkinci katmanda gövdeyle aynı renkte olan dekoratif bir çerçeve bulunuyor.

Üçüncü katmanda ise batarya kapağı yer alıyor. Vivo’nun belirttiğine göre telefonda parmak izi bırakmayan yansıma engelleyici cam kullanılıyor. Bizim kullandığımız sürede telefonun parmak izini göstermediğini belirtmek istiyoruz. Roma Siyahı ve Elmas Yansıması olmak üzere iki farklı renk seçenek sunan telefonun biz elmas renkli modelini test ettik. Bu renk gerçekten etkileyici görünüyor.

Telefonun tasarımına dönecek olursak cihazın sol tarafında SIM kart yuvası/microSD kart girişi yer alıyor. Sağ tarafa bakıldığında güç tuşu ve ses tuşları karşımıza çıkıyor. Telefonun üst tarafında herhangi bir bağlantı veya tuş kullanılmazken alt tarafta 3.5 mm kulaklık girişi, hoparlör ızgarası ve USB-C bağlantısı mevcut. Telefonda stereo hoparlör yer almasa da cihazın alt kısmındaki hoparlörü yeterli bir ses çıkışı sunuyor. 3.5 mm kulaklık girişinin olması sayesinde telefona kablolu kulaklıklar veya mikrofonlar da takılabiliyor. Kutu içeriğinden kulaklık, 33 watt gücünde adaptör, USB-C kablosu ve koruma kapağı da çıkıyor.

Telefon 33 watt desteği sayesinde hızlı şarj edilebiliyor. Vivo’nun iddiasında olduğu gibi telefon bizim testlerimizde de 30 dakikada yüzde 66 şarj seviyesine ulaştı. Orta segment bir telefon için bu şarj hızı etkileyici görünüyor. Pil kapasitesi 4.000 mAh olan telefon yoğun bir şekilde kullanılmadığında 1.5 güne varan bir pil ömrü sunuyor. Telefonda ekrana entegre parmak izi sensörü bulunuyor. Parmak izi sensörünün sunduğu deneyimden memnun kaldık.

İLGİLİ HABERLER