Vivo Y11s’te Snapdragon 460 işlemcisini tercih eden Vivo, yeni modelde Snapdragon 480 işlemcisine yer veriyor. Türkiye’de henüz aktif olarak çalışmasa da telefon 5G desteğine de sahip. 5G desteğinin Türkiye’de aktif olarak çalışmasıyla telefonun 4.5G’den daha hızlı internet deneyimi sunacağını söyleyebiliriz. İŞlemci performansına bakacak olursak telefon üst düzey bir performans sunmasa da çoğu uygulamayı ve oyunu sorunsuz bir şekilde çalıştırıyor. Y11s Geekbench 5’te sırasıyla 240 ve 893 puan alırken, yeni model aynı testin tek çekirdek performansından 385, çok çekirdek performansından 1.368 puan aldı. Radikal bir performans artışı olmasa da Y53s performans açısından Y11’den daha iyi performans sergiliyor. Y53s günlük hayatta kullandığımız tüm uygulamaları sorunsuz bir şekilde çalıştırdı. Oyunların çoğunda da beklenen performansı sergileyen telefonda ısınmayla ilgili bir sorun da yaşamadık.
Telefonun en iddialı olduğu noktalardan biri pil ömrü performansı. Y11s’te olduğu gibi Y53s’te de 5.000 mAh’lik bir pil kullanıılıyor. Yoğun bir kullanımda dahi bir güne varan bir deneyim elde ettiğimiz telefonda ekran parlaklığını son seviyeye getirmezseniz ve çok fazla oyun oynamazsınız telefonun pili 1.5 güne kadar dayanıyor. Y11s’te hızlı şarj desteği yokken bu modelde 18 wattlık hızlı şark desteği bulunuyor.
Telefonun ekran performansını da değerlendirdik. Orta segment telefonlarda görmeye başladığımız 90 Hz’lik ekran, Y53s’te de yer alıyor. 120 Hz ekranlar kadar olmasa da akıcı bir ekran deneyimi sunan modeldeki ekran çözünürlüğünü ve parlaklığını yeterli bulduk. Y53s çok parlak bir ekrana sahip olmasa da günlük kullanım ve medya tüketimi için yeterli.