reklamı kapat

POPÜLER

Insta360 Ace Pro 2 tanıtıldı

8K video çekebilen yeni aksiyon kamerası Insta360 Ace Pro 2 tanıtıldı

8K video çekebilen yeni aksiyon kamerası Insta360 Ace Pro 2 tanıtıldı. Yeni model teknik olarak ciddi iyileştirmeler taşıyor.

Insta360 Ace Pro 2, en iyi görüntü kalitesini isteyen aksiyon tutkunlarına hitap ediyor. Hareketli bir dokunmatik ekrana sahip modelin kalbinde 1/1,3 inç görüntü sensörü bulunuyor. 13,5 durak dinamik aralık sunan sensörün önünde ise 13 mm’lik F2.6 Leica Summarit lens kullanılıyor. 8K/30p (yerini aldığı model 24p çekebiliyordu) veya 4K/60p Active HDR video çekebilen model, aynı zamanda 4K/120p ve 1080/240p çekim yeteneğine de sahip. Yapay zekadan destek alınan PureVideo isimli video moduyla düşük ışıkta oldukça yüksek bir görüntü kalitesi sunan aksiyon kamerası, istenirse 50 megapiksellik fotoğraflar çekebiliyor. Ace Pro’ya oranla daha dayanıklı bir gövde üzerine kurulan 400 dolarlık ürün, kayıt bilgileri için önünde de bir ekran taşıyor. Gücünü Pro Imaging işlemciden alan Ace Pro 2, 1.800 mAh bataryasıyla 1080/24p modunda 180 dakika boyunca aralıksız çekim yapabiliyor.

Firmadan en son Link 2 ve Link 2C isimli iki farklı webcam gelmişti. Kaçıranlar için Insta360 şirketi 2022’de “Link” adında dikkat çeken bir webcam ile karşımıza çıkmıştı. Bu ürün 1/2 inç sensör üzerine kuruluyor ve 4K HDR kayıt gerçekleştirebiliyordu. Birçok rakibinden daha yüksek görüntü kalitesi sunan webcam, özellikle üç eksende hareket edebilen kafa bölümüyle dikkat çekmişti. Motorlu yapıdaki ürün bu sayede bağlandığı monitörün üzerindeyken aşağıya dönerek masanın görüntüsünü alabiliyordu. Genel olarak çok beğenilen Link’in üzerine bir değil iki yeni Link webcam modeli dahil edildi.

Geçtiğimiz hafta 200 dolarlık Link 2 ve 150 dolarlık Link 2C’yi duyuran şirket, çift model ile kişilere seçim şansı tanıdı. Link 2C’yi standart webcam modelleri gibi sabit yapıda tasarlayan Insta360, Link 2’de motorlu kafaya yer veriyor. Ortak olarak 1/2 inç sensörleriyle 4K çözünürlükte 30 fps kayıt yapabilen kameralar, HDR kayıt desteğine de sahipler ve entegre mikrofonlarıyla yapay zekadan yardım alarak arka plan gürültüsünü etkili şekilde kesebiliyorlar. El hareketleriyle uzaktan yönetilebilen kameralardan Link 2, motorlu kafa ünitesi sayesinde dikey moda geçiş yapabiliyor ve obje takip edebiliyor. Sahte arka plan bulanıklığı (Bokeh) üretme konusunda yetenekli olan kameralar, oldukça yakından otomatik netleme yapabiliyor.

Insta360 Ace Pro 2 yanında bu da ilginizi çekebilir: Etkileyici görünen elektrikli motosiklet konsepti: Zero SR-X