A7 işlemci için açılan patent davası, Apple’dan henüz tanımlanmamış zararların karşılanmasını ve A7 işlemciyle çalışan ve lisans ücreti ödenmemiş her bir ürünün satışının durdurulmasını talep ediyor. Bununla birlikte, Apple’ın bu patentin farkında olmasına rağmen onu ihlal ettiğini düşündükleri için WARF’ın normal patent davalarında olduğundan üç kat daha fazla tazminat istediği belirtiiliyor.
Teknoloji dünyasındaki hukuk davaları için patent alıp satarak kar etmeyi amaçlayan kuruluşların aksine WARF, bizzat üniversitede öğretim üyesi olan kişilerin imza attığı buluşların lisansını alıyor. Fakat Business Insider tarafından yayınlanan bir yazıda, “korkutucu patent trolleri” listesine WARF da dahil edilmişti.
İşletim sisteminin Apple tarafından kullanılıp kullanılmadığına dair başlayan tartışmalar uzun bir süre daha devam edecek gibi görünüyor. Yine de Apple davanın sonuçlanmasını beklemeden bir uzlaşıya varmaya da çalışabilir. Apple, buna benzer bir sorunu Boston Üniversitesi‘yle 2013 yılında iPhone ve iPad’lerdeki bir görüntüleme teknolojisi yüzünden yaşamıştı. Birçok teknoloji şirketine kendi teknolojilerini izinsiz kullandıkları suçlamasıyla dava açan üniversite bir süre sonra bazı şirketlerle anlaşma yoluna gitmişti. Uzlaşılan şirketlerin hangileri olduğu açıklanmasa da, Apple’ın da bunların arasında olduğu düşünülüyor.
A7 işlemci yüzünden Apple’a açılan davanın metnine buradan ulaşabilirsiniz.