Araştırmalara göre Amerika‘da 2 milyonu aşkın sayıda herhangi bir uzvunu kaybetmiş insan bulunuyor. Bu sayıya maalesef her yıl 185 binden fazla kişi dahil oluyor. Bu kişilerin yüzde 90’ını ise bacaklarını kaybeden kimseler oluşturuyor. 3D yazıcıyla üretilen protezlerin ucuz olması, bu protezlerden edinmek isteyenlerin işini büyük ölçüde kolaylaştırıyor. Ayrıca birçok protezin aksine şık bir görüntü sunmasıyla da hastanın psikolojisine olumlu yönde katkı yapıyor.
Endüstriyel tasarımcı William Root tarafından geliştirilen bu protez, hastanın ölçülerine uygun olarak geliştiriliyor ve özelleştirilebiliyor. Kişinin bedeni 3D olarak taranıyor ve böylece tam olarak ihtiyaca yönelik bir protez üretmek mümkün hale geliyor. Bilgisayar ortamında hazırlanan tasarım 3D yazıcıda titanyum malzeme ile üretiliyor. Üretim esnasında protezde kalan pürüzler ise lazer ile gideriliyor. Daha sonrasında, üretilen parçalar bir araya getirilerek doğal görünümlü bir protez elde edilmiş oluyor.
Şu anda prototip aşamasında olan proteze ilgi oldukça büyük. Root’un bu aşamadaki hedefi, tam anlamıyla çalışabilen bir prototip hazırlamak. Geriye kalan tek şey ise büyük bir firmadan veya protez üretimi yapan dev bir şirketten destek gelmesini beklemek olacak.