Tıp ve teknolojide yaşanan gelişmelerle birlikte ortalama insan ömrü giderek uzuyor. Buna rağmen bir noktadan sonra herkes yaşlılığa yenik düşüyor ve hayata gözlerini yumuyor. Dolayısıyla bizler de insanların belli bir yaşam süresi olduğunu ve onu aşamayacağını düşünüyoruz. Fakat bilim adamları insanların maksimum bir yaşam süresi olmadığını dile getiriyor. Yani bilimsel olarak “insanlar en fazla şu yaşa kadar yaşayabilir” demek pek de mümkün değil.
Söz konusu insan ömrü olduğunda yaşamı uzatan birçok faktör sıralamak mümkün. Kişilerin genlerinden tutun, yaşam koşullarına kadar sayısız faktör sayılabilir. Tüm bunların üzerine geliştirilen yeni tıbbi yöntemleri de ekleyince ortalama insan ömrü giderek uzuyor. 1920’lere baktığımızda insanların 60 yıl civarı yaşadığını görüyoruz. Bu rakam 1980’lerde 70 yıla ulaşmıştı. Şimdi ise ortalama insan ömrü 82 yıl. En uzun süre yaşayan insanlara baktığımızda ise dünyanın dört bir yanından farklı örnekler görüyoruz. Örneğin Endonezya’da 146 yaşına kadar yaşayan Mbah Ghoto.
Buna rağmen şimdiye kadar yapılan araştırmalarda insanların 115 yaşından sonra “düzlük” dönemine girdiği ve çok fazla yaşamalarının mümkün olmadığı dile getiriliyordu. Fakat Dr. Siegfried Hekimi kendi çalışmalarının tam aksini ortaya koyduğunu düşünüyor. Çalışmalarında bu “düzlük” dönemini gözlemleyemediğini, yükselen hayat standartlarıyla birlikte insanların maksimum yaşam süresinin giderek artacağına inandığını dile getiriyor. Bu da kaliteli bir yaşam süren, zorlu işlerde çalışmayan, düzenli olarak tatil yapan, iyi beslenen kişilerin maksimum yaşam süresini artıracağı anlamına geliyor.