reklamı kapat

POPÜLER

Toyota

Gelecek için el ele; Toyota yeni ortağını duyurdu!

Elektrikli araç üretme konusunda iddialı markalardan biri olan Japon üretici Toyota, bu iddiasını daha da kuvvetlendirmek için yeni bir ortaklığa başlıyor.

İçten yanmalı motorlar yıldan yıla önemini kaybediyor. Bunun bilincinde olan markalar da alternatif enerji kaynaklarından ürettikleri otomobil çalışmalarını hızlandırıyor. Adeta bir yarış olan bu çalışma süreçleri markaları yeni birliktelik ve projelere sürüklüyor. Japon otomobil devi Toyota, bu ortaklıklara bir yenisini ekleyerek Çinli otomotiv üreticisi BYD ile bir ortaklık kurdu. Elektrikli araçları kapsayan bu ortaklık ile birlikte iki dev ortak bir şirket kuracak. Mayıs ayında başlaması beklenen çalışmalar için 300 kişilik bir iş gücü ayrıldı bile. Çin’in Shenzhen kentinde çalışmalarını sürdürecek yeni girişim elektrikli araçların daha verimli kullanımı hakkında çalışmalar yapacak. Aynı zamanda bu hedef doğrultusunda ortak araçlar da geliştirilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Toyota, elektrikli araçların yanında hidrojen yakıtlarına da yatırım yapıyor

Japon üretici araştırma geliştirme ağını tek bir konuya odaklanmıyor. Örneğin markanın son teknoloji yatırımı Mirai’ye bakalım. Çevreci sürüş deneyiminin yanında ekonomisiyle de kullanıcıları kendisine çeken bir model olan otomobil, bireyselin yanında kurulsal şirketlerin de radarında. Bu şirketlerden birisi olan Almanya merkezli araç paylaşım servisi CleverShuttle, sıfır emisyonlu Toyota Mirai filosuyla beş milyon kilometrenin üzerinde yol kat ettiğini açıkladı. Böylelikle; iki buçuk yıllık süre içerisinde CleverShuttle, dünyadan aya gidip gelme mesafesini 6,5 kez kat ederek, dünyanın en çok kullanılan Toyota Mirai filosu unvanını aldı. Mirai ise 5 milyon kilometrelik yol boyunca periyodik bakımların haricinde hiçbir tamire veya parça değişikliğine ihtiyaç duymayarak mekanik anlamdaki başarısını da kanıtladı. Anlayacağınız Toyota, içten yanmalı motorların yanında diğer yakıt teknolojilerine de yakından ilgi duyuyor.

İlginizi çekebilir

Tüm merak edilenleriyle yeni Volkswagen Golf