reklamı kapat

POPÜLER

Xiaomi

5G, 6G, uzaydan internet; işte Xiaomi ve önemli gelecek planları

Çin merkezli teknoloji devi Xiaomi, kısa süre önce geleceğe yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Firma 4G dönemini sona erdirmeyi planlıyor.

Xiaomi kurucularından olan CEO Lei Jun, kısa süre önce yaptığı açıklamada firmanın 2020 sonunda Çin pazarı için 4G akıllı telefon çıkarmayı bırakacaklarını aktardı. Artık ağırlıklarını 5G üzerine yönlendirdiklerini aktaran Jun, 5G’nin çok büyük imkanlar sunduğunu aktardı. Şimdiye kadar 5G destekli birçok akıllı telefon tanıtan ve artık geleceği tamamen benimseyeceklerini gösteren Lei Jun, aynı zamanda 6G teknoloji üzerinde de çalışmaya başladıklarını aktardı. Firma daha önünde yıllar olan bu yeni 6G dönemi için şimdiden iddialı olmaya hazırlanıyor gibi görünüyor. Bu arada Xiaomi’nin uzaydan uydu internet sistemleri de geliştirdiği söyleniyor. Bu da gerçekten önemli görünüyor. Ancak bu konuda henüz çok detaylı bilgiler elimizde yer almıyor.

Xiaomi imzalı Çin’e özel son 4G telefon Redmi 10X 4G olabilir

Kısa süre önce tanıtılan telefon, 6,53 inç 1080×2400 piksel IPS LCD ekran üstüne kuruluyor ve 18W hızlı şarj destekli 5.020 mAh pile sahip. Önünde 13 megapiksel selfie kamerası, arkasında ise dörtlü kamera bulunan 10X 4G, burada 48 megapiksel F1.8 ana + 8 megapiksel F2.2 ultra geniş açı + 2 megapiksel F2.4 makro + 2 megapiksel derinlik kameraları bir araya getiriyor. Gücünü MediaTek Helio G85 işlemciden alan ve 4 GB / 6 GB RAM ile 128 GB depolama seçenekleri sunulan telefon, hafıza artışı için microSD yuvasına da sahip. Kutusundan Android 10 temelli MIUI 12 ile çıkan telefon, 140 dolar gibi oldukça uygun bir başlangıç fiyatına sahip.

İlginizi Çekebilir

Vivo’nun çok merak edilen yeni modeli

İLGİLİ HABERLER