Akıllı saat modellerinin pil ömürleri çoğu kişiye yeterli gelmiyor. Ancak bu durum gelecekte tarih olabilir. Çünkü önemli bir ilerleme var.
Akıllı saatlere limitli gövde alanları nedeniyle büyük piller koyulamıyor ve bu da kullanım ömürlerini sınırlandırıyor. Günümüzde birçok akıllı saati her akşam şarj etmek durumunda kalıyoruz. Bu durumun yeni pil teknolojileri gelmeden kolay kolay değişme ihtimali de bulunmuyor. Çözüm ise şarj sürecini sürekli hale getirmekten geçiyor olabilir. Çünkü “Chinese University of Hong Kong” araştırmacıları akıllı saatlerin içerisine sığabilecek kadar ufak bir mikro jeneratör geliştirdi. Aktarıldığı kadarıyla bu jeneratör insan / kol / el hareketlerinden enerji üretebiliyor. Yani hareket ettiğiniz (Koşma yürüme vb.) durumlarda kolunuzdaki akıllı saat de aktif olarak şarj ediliyor. Bu da gerçekten çok mantıklı ve güzel görünüyor. Bu şekilde saatlerin kullanım ömrü ciddi şekilde artırılabilir açıklaması yapılıyor. Ancak elbette bu sistem şimdilik prototip aşamasında yer alıyor. Yani altyapının gerçek bir akıllı saat içerisine ne zaman gireceği henüz bilinmiyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Akıllı saat pazarı çok ciddi şekilde büyüyor
Günümüzde hemen hemen her dev teknoloji firmasının bir akıllı saati bulunuyor. Aynı zamanda klasik saat üreticileri de bu alana yatırım yapmaya devam ediyor. Akıllı saatler yanında akıllı bileklik pazarı da gittikçe büyüyor. İnsanlar artık mutlaka bileklerinde telefonlarıyla bağlantılı akıllı bir giyilebilir istiyor.