reklamı kapat

POPÜLER

Mercedes EQC

1 milyon TL sınırı geçildi; ÖTV zammı sonrası Mercedes EQC fiyatı açıklandı

Türkiye macerasında ÖTV zammıyla çok kısa sürede tanışan Mercedes EQC, yeni fiyatıyla 1 milyon barajını resmi olarak geçiyor.

2020 yılının son günlerinde Türkiye pazarındaki satış süreciyle gündemimize gelen Mercedes EQC için “hoşgeldin hediyesi” çok fazla gecikmesi. Şubat 2021 itibarıyla beklenmedik bir şekilde açıklanan elektrikli otomobil ÖTV zammı, giriş seviyesinden en üste kadar etkisini fazlasıyla hissettirdi. Teknik nitelikleri gereği EQC’yi bu etki listesinin zirvesine yazmak da tahmin edebileceğiniz üzere çok da zor değil. EQC 400 4MATIC versiyonuyla satışta olan modeli zam öncesi 966.000 TL olan fiyatı günümüz itibarıyla 1.189.900 TL’ye çıkmış durumda. Bu da EQC’yi “milyonlar kulübüne” beklediğimizden çok daha erken yazmamıza vesile oluyor.

Mercedes EQC teknik özellikleri

Yeni ürün ve teknoloji markası EQ altında satışa sunulacak olan ilk model EQC 400 4MATIC’te tamamen yenilikçi bir değişken dört tekerlekten çekiş sistemi devreye giriyor. Sistem her bir aksta birer adet olmak üzere iki adet kompakt elektromotordan oluşuyor. EQC böylece dört tekerlekten çekişli bir aracın sürüş karakteristiğini sunabiliyor. Tüketimi azaltmak, son derece etkili bir performans sunmak üzere elektromotorlar farklı bir şekilde konumlandırılıyor. Ön akstaki elektromotor düşük ve orta güç gereksinimlerinde mümkün olan en yüksek verimlilik seviyesini sunacak şekilde ayarlanırken, arka aks salt dinamizm sunmak üzere ayarlanıyor. Ön ve arka akstaki motorlar toplam 408 beygir güç ve 760 Nm torkluk değerleri kullanıcılara sunabiliyor. 0’dan 100’e hızlanması 5,1 saniye süren EQC 400’ün maksimum sürat değeriyse 180 km/s ile limitlendirilmiş durumda.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

EQC’nin bataryası, alternatif akımı doğru akıma çeviren su soğutmalı bir dahili dönüştürücü sayesinde ev tipi prizden veya halka açık alanlarda şarj edilebiliyor. Wallbox ve kamuya açık şarj istasyonlarında saatte 7,4 kW’a kadar şarj imkanı sunan dahili dönüştürücünün kapasitesinin, 2021 yılı içerisinde ise 11 kW’a yükselmesi planlanıyor. Bir Mercedes-Benz Wallbox kullanarak şarj etmek, şarj süresini yerel güç kaynağına oranla üç kat hızlandırıyor. DC şarj istasyonlarında ise CCS ile şarj süresi daha da kısalıyor. EQC, şarj çıkışına bağlı olarak hızlı şarj istasyonlarında 110 kW’a kadar şarj edilebiliyor. Batarya yüzde 10’dan yüzde 80’e sadece 40 dakikada doluyor.

İlginizi çekebilir

Yeni dönemin ilk elektriklisi Mercedes EQC

İLGİLİ HABERLER