reklamı kapat

POPÜLER

TikTok

TikTok sahibi ByteDance’ın CEO’su görevinden ayrıldı

 - Güncelleme: 20 Mayıs 2021 20:06

TikTok sahibi olan ByteDance firmasının CEO’su Zhang Yiming, yaptığı ilginç bir açıklama ile görevinden ayrılma kararı aldı.

ByteDance’in kurucularından olan Zhang Yiming, dediğimiz gibi artık şirketinin başında CEO olarak yer almayacak.

Zhang, bu konuda kısa süre önce bir açıklama yaptı ve “yönetim becerilerine sahip olmadığını” belirterek görevi bıraktı. Yiming, yapısal olarak bu üst yönetici rolünü çok fazla benimseyemediğini aktardı.

“İnsanları yönetmektense daha çok organizasyonel işler ve piyasa ilkelerini analiz etmekle ilgileniyorum” diyen Yiming, şirketin yeni CEO’su olarak diğer kurucu ortak Liang Rubo‘nun göreve geleceğini açıkladı.

TikTok’un kullanımı biliyorsunuz inanılmaz bir patlama yapmış durumda. Özellikle yeni nesil gençler Instagram’ı bile TikTok’un gerisine itmiş durumda.

Ancak TikTok servisinin yönetimi pek kolay değil. Servis hem iç hem de dışta ciddi denetim / veri sızdırma vb. gibi konular ile sık sık gündeme geliyor. Zhang Yiming, aldığı karar ile bunların hepsinden kurtuluyor.

TikTok için geçtiğimiz dönemde çok ilginç haberler gündem olmuştu

Hatırlarsınız eski ABD başkanı Donald Trump, geliştirici firma ByteDance’a TikTok’un ABD operasyonunu “zorla sattırmak” istemişti.

Hatta bu bölümü yazılım devi Microsoft satın almak için hazırlanmıştı. Süreçte ByteDance ABD pazarında kalmayı sürdürebilmek adına TikTok’un ABD operasyonunu satma kararı aldı denilmiş, daha sonra ise Trump’ın yeni hamlesi gelmişti.

Başkan, TikTok geliştiricisine 15 Eylül tarihine kadar süre vermişti. Bu süre içerisinde ByteDance’ın TikTok’un ABD operasyonunu Microsoft’a satması gerekiyor denilmişti. Yoksa platformun yasaklanacağı aktarılıyordu.

İlginizi Çekebilir

Geleceğin ulaşım aracı ile tanışın