reklamı kapat

POPÜLER

Audi Formula 1 LOG Tasarm 2

Resmî duyuru yapıldı: “Audi, Formula 1 dünyasına giriyor”

 - Güncelleme: 26 Ağustos 2022 11:45

Motor sporları dünyasının en üst noktası olan Formula 1, artık kesin olarak önümüzdeki yıllarda Audi markasına da ev sahipliği yapacak.

Formula 1 içerisinde bildiğiniz üzere şu an çok sayıda farklı otomobil markası mücadele veriyor. İşte bunlar arasına 2026 itibarıyla Alman otomobil devi Audi de katılacak. Aslında bu çok büyük bir sürpriz olmadı. Çünkü Volkswagen Group CEO’su Herbert Diess daha önce 2026 senesi itibarıyla Porsche ve Audi F1’e girecek açıklamasında bulunmuştu. Volkswagen şimdilik kendi markasıyla seriye girme planı yapmıyor. Grup altında bulunan iki dev üreticinin de Formula 1’e giriş için 2026 yılını seçmesinin arkasında ise önemli bir neden bulunuyor. F1’de 2026 itibarıyla yeni motorlar özelinde büyük regülasyon değişiklikleri yapılacak. Bu açıdan 2026 yılında tüm takımlar adeta sıfırdan başlıyormuş gibi yeni araçlar / altyapılar oluşturacak.

2026 yılında önemli rakipleriyle eşit sayılacak bir seviyede başlangıç hedefleyen ve 2026 regülasyonlarının belirlenmesine büyük etiklerinin olduğu iddia edilen Porsche ve Audi, Formula 1 dünyasına giriş için çok uzun zamandır önemli planlar yapıyor. Audi’nin güncel süreçte ise Sauber firmasıyla ortaklık kurarak geliştirme çalışmaları yapması bekleniyor. Bu konuda detaylı bilgiler yüksek ihtimalle çok yakında verilecek.

Formula 1 şampiyonasına yeni isimlerin giriş yapması sporun geleceği adına heyecan uyandırıyor. ABD’lilerin eline geçmesi ve Netflix’in katkısıyla son yıllarda popülerliği iyice artan F1, devam eden 2022 sezonuyla da izleyicileri ekranlara kilitlemeye devam ediyor. Bu yıl Mercedes’in geri düşmesiyle üst sırada Ferrari ve Red Bull çekişmesi yaşanıyor.

-Audi tarafından gelecek için şimdiden gösterilen konsept-

Porsche ve Audi Formula 1 macerası ile heyecanlandırırken bu da ilginizi çekebilir: L’Oreal firmasından 2023’te gelecek evde saç boyama cihazı

İLGİLİ HABERLER