reklamı kapat

POPÜLER

Elon Musk Twitter LOG Tasarım 2

Elon Musk, Twitter davasını ertelemek istiyor

Twitter’ı almak isteyen ancak daha sonra vazgeçtiği için dava edilen Elon Musk, Twitter davasını ertelemek istiyor.

Twitter ve Elon Musk arasındaki dava için ilk duruşma 17 Ekim tarihinde yapılacak. Musk ve ekibi daha önce davanın 2023’e ertelenmesini istemişti ancak bu durum sürecin daha fazla uzamaması için kabul edilmedi. Söylendiği kadarıyla 17 Ekim tarihinde iki tarafın da detaylı olarak dinleneceği beş günlük bir duruşma planlanıyor. Yeni atılan adıma göre Musk bu konuda biraz daha zaman istedi. Ünlü isim süreci en az bir ay kadar (Kasım ayının sonu) ertelemek istiyor. Peki neden? Bunun arkasında Twitter’ın eski güvenlik şefi Peiter Zatko tarafından yapılan açıklamalar yer alıyor. Firma ortaya çıkan yeni verileri ve bilgileri yasal sürece dahil etmek için çalışmak adına zaman yaratmak istiyor.

Twitter’ın eski güvenlik şefi Peiter Zatko, geçtiğimiz hafta ortaya attığı büyük iddialar sonrasında Twitter ve Elon Musk arasındaki davada ifade vermek üzere bir mahkeme celbi aldı. Peki Zatko neden Elon Musk’ın yasal ekibi tarafından sürecin yasal tarafına dahil edildi? Firmanın eski güvenlik şefi olarak önemli verilere erişim sağlamış birisi olan Zatko, geçtiğimiz hafta ilk olarak bot hesaplar özelinde konuştu. Zatko, şirketin bot ve sahte hesapların sayısını bilmediğini aktardı.

Elon Musk ve Twitter arasındaki savaşın merkezinde de bu bot hesaplar yer alıyor. Hatta Musk geçtiğimiz hafta şirketin mevcut CEO’su Parag Agrawal’ı halka açık bir “spam / bot” hesap tartışmasına çağırdı. “Twitter’ın yüzde 5’ten daha az sahte veya spam günlük kullanıcıya sahip olduğunu halka kanıtlamasına izin verin” diyen Musk, bu çağrıya olumlu bir cevap almadı. Yasal düzeye taşınmış bir konuda Twitter CEO’su böyle bir tartışmaya çıkmadı. Bu arada Zatko gibi eski Twitter CEO’su Jack Dorsey de bu yasal savaşın içerisine girecek ve süreç hakkında bazı ifadeler verecek.

Peiter Zatko, başka ciddi iddialarda da bulundu. Örneğin Twitter’ın Çin’de yasaklı olmasına rağmen Çin’den ciddi bir gelir elde ettiği aktarıldı. Bu gelirin arkasında casusluk faaliyetlerinin olabileceği iddia edildi. Hindistan’daki bazı hükümet görevlilerinin hassas verilerine erişim sağlamasına izin verdiği iddia edilen firma, ortaya atılan diğer iddialara göre başka bazı başka ülkelere de veri aktarıyor.

Bunlara ek olarak “dış kuruluşların talebi üzerine iş bilgisayarlarına kasıtlı olarak casus yazılım yükleyen” Twitter çalışanları olduğu da Peiter Zatko tarafından ortaya atılan önemli iddialar arasında yer alıyor. ABD’nin ulusal güvenliğini tehdit ediyor edilen şirket, Zatko’nun iddialarına göre Rusya Federasyonu’nun sansür ve gözetim talepleri doğrultusunda da çalışmalar yapıyormuş.

Elon Musk ve Twitter gelişmeleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Asus imzalı katlanabilir ekranlı ilk dizüstü modeli ile tanışın

İLGİLİ HABERLER