reklamı kapat

POPÜLER

Chevrolet Equinox EV

Chevrolet Equinox EV için menzil dahil teknik detaylar açıklandı

 - Güncelleme: 13 Eylül 2022 20:23

Erişilebilirlik odağındaki fiyatlarıyla ön plana çıkacak olan Chevrolet Equinox EV, menzil ve performans tarafında standartları karşılıyor.

CEO kademesinden gelen açıklamalar üzerinden tekrar Avrupa pazarına dönebileceğinin sinyallerini veren General Motors, özellikle elektrikli modeller üzerinden süreci önemli bir fırsata çevirme potansiyeline sahip. 2022’nin ilk günlerinde Chevrolet üzerinden bunun yolunu açacak iki önemli duyuru gerçekleştiren grup, Equinox EV ile erişilebilirlik çerçevesinde dikkat çekiyor. Başlangıç fiyatı olarak 30.000 dolarlık sınırın çizildiği Equinox EV, ocak ayındaki ilk paylaşımların ardından artık teknik verileriye de iddiasını güçlendiriyor. Tasarımıyla dikkat çekici bir karakter ortaya koyabilen model için en baz versiyonda bile 450 kilometrelik menzil değeri kullanıcılara vadediliyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Chevrolet Equinox EV iki farklı motor gücüyle geliyor

Chevrolet cephesi Equinox EV ürün gamını motor-altyapı odağında iki parça üzerinden şekillendiriyor. Giriş seviyesi versiyonlarda önde konumlandırılan tek elektrik motoruna yer verilirken, arka aksa ikinci motorun dahil edildiği paketler dört tekerlekten çekiş dinamizmini de beraberinde getirecek. Equinox EV’nin tek elektrik motorlu versiyonları 210 beygir güce ve 328 Nm torka sahip olacak. Çift motorlu modellerle birlikte limitler 290 beygir güç ve 470 Nm torka kadar çıkıyor. Batarya tarafında da senaryonun aynı olduğunu söyleyebiliriz. İki farklı batarya kapasiteyi sunulan ürün gamında 450-500 kilometre aralığında menzil değeri mümkün kılınacak. GM’in Ultium altyapısı üzerine geliştirilen ailenin hızlı şarj desteği ise 150 kW’a kadar çıkıyor.

İLGİLİ HABERLER