Spesifik olarak gizliliğe odaklanmış bir mesajlaşma uygulaması olarak uzun zamandır hayatımızda olan Signal için de hikayeler dönemi başladı.
“Beklediğiniz tüm özellikler ile birlikte gizliliğe odaklanmış bir iletişim deneyimine merhaba deyin” mottosuyla tanıtılan Signal içerisinde artık WhatsApp, Instagram ya da Facebook tarafında da olduğu gibi hikayeler yer alıyor. Paylaşıldıktan 24 saat sonra kaybolan / silinen hikayeler öncelikle servisin iOS ve Android uygulamalarına geldi, daha sonra ise masaüstü için de çıkışın yapılacağı duyuruldu. Fotoğraf yanında video paylaşma desteği bulunan hikayeler altyapı, istenirse ayarlar içerisinde kapatılabilecek yapıda hazırlanmış durumda.
Hikayeleri görecek kişilerin belirlenmesi konusunda ince ayar desteği veren uygulama, yeni atılan süreç için şunu aktarıyor: “Hikayeler Signal için büyük bir değişim gibi görünebilir, ancak gerçekte zaten konuştuğunuz kişilerle iletişim kurmanın başka bir yoludur. Bu, bir takipçi kitlesi oluşturmak veya etkileşim için içeriği güçlendirmekle ilgili değil. Odak noktamız her zaman siz ve sizin için önemli olan insanlar arasında özel ve samimi sohbetler gerçekleştirmek oldu.”
“Neden Signal kullanılmalı?” sorusunun cevabını ise direkt olarak burada bulabilirsiniz.
Signal bir sızıntı üzerinden öğrendiğimiz kadarıyla Meta CEO’su Mark Zuckerberg tarafından dahi kullanılıyor. Kaçıranlar ya da unutanlar olabilir. Geçtiğimiz dönemde Facebook’un 2019 yılında sızdırılan tam 533 milyon kullanıcı verisi internete düşmüştü. Sızdırılan bu büyük kullanıcı verisi arasında telefon numarası, isim, e-posta ve konum bilgileri yer alıyordu.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Bu sızıntı kapsamında Mark Zuckerberg’in dahi verileri internete düşmüştü. Bu veriler arasında CEO’nun telefon numarası da yer alıyordu ve bu telefon numarası üzerinden Zuckerberg’in Signal kullandığı ortaya çıkarılmıştı.
Signal ve hikayeler özelliği yanında bu da ilginizi çekebilir: GMC imzalı kaslı elektrikli bisiklet HUMMER EV
https://log-com-tr.cdn.vidyome.com/embed/SvPjdo3VdkQ.htm