reklamı kapat

POPÜLER

Netflix LOG Tasarım

Reklamlı Netflix aboneliği şimdilik beklentilerin biraz altında kaldı

Uzun süredir gündemde olan reklam destekli Netflix aboneliği için 3 Kasım tarihinde resmi çıkış yapılmıştı.

Netflix, son dönemde yaşadığı ciddi düşüşü ve kayıpları daha ucuz aylık fiyatı bulunan reklam destekli abonelik ile engellemek istiyor. ABD özelinde aylık 6,99 dolar fiyat etiketiyle 3 Kasım tarihinde birçok ülkede kullanıma açılan paket, maksimum 720P çözünürlük destekliyor ve izleyicilerin karşısına saat başı 4-5 dakika reklam gösteriyor. Peki bu paket firmanın beklentilerini karşılıyor mu? Şimdilik yeni paketin benimsenme oranı oldukça düşük seviyede yer alıyor.

Aktarıldığı kadarıyla ekim ayında toplam Netflix abonelerinin yüzde 40 temel plana, yüzde 31’ü standart plana, yüzde 29’u premium plana sahipti. Kasım ayında abonelerin yüzde 41’i temel plana, yüzde 24’ü standart plana, yüzde 25’i ise premium plana sahipti. Kasım ayının istatistiklerine giren reklamlı abonelik paketi ise aktarıldığı kadarıyla sadece yüzde 9’luk bir kullanıcı kitlesine ulaşabildi. 

Konu hakkında bir açıklama yapan Netflix sözcüsü, paket hakkında olumlu bir tablo çizdi ve şunları aktardı: “Reklam destekli paket için henüz yolun başındayız ancak paketin etkileşiminden ve reklam verenlerin Netflix ile bu paket özelinde ortaklık kurma konusundaki isteklerinden memnunuz.”

Reklam destekli paket büyük olasılıkla Türkiye’de de kullanıma alınacaktır. Peki bu paket Türkiye’ye gelirse kaça satılır? Bunun cevabını daha önce de vermiştik. Netflix birçok rakibi gibi Türkiye’ye özel fiyatlandırma yapan bir şirket. Örneğin yurt dışında (ABD) aylık 10 dolar olan temel paket, Türkiye’de 180 TL’ye satılmıyor. Firma bu pakete Türkiye’de 46 TL istiyor.

Bu açıdan ABD’de 7 dolar fiyatı bulunan reklam destekli paketin Türkiye fiyatı güncel kur üzerinden çarpılarak 130 TL olarak belirlenmeyecek. Bu paket Türkiye’de çok yüksek ihtimalle 25-30 TL aralığında bir fiyat ile tüketicilerin karşısına çıkarılacak. Hatta Netflix Türkiye’de sağlam reklam anlaşmaları yaparsa, bu paket için daha düşük bir rakam da belirleyebilir.

Reklamlı Netflix aboneliği yanında bu ilginizi çekebilir: Renault tarafından hazırlanan uçan araç çalışması

İLGİLİ HABERLER