reklamı kapat

POPÜLER

mac mini
apple mac mini

M2 ve M2 Pro işlemcili yeni Mac mini tanıtıldı

 - Güncelleme: 17 Ocak 2023 17:57

Apple, 2023’ün ilk ürün duyurularını resmi basın bültenleri ile yaptı. Yeni MacBook Pro modelleri yanında M2 ve M2 Pro işlemcili yeni Mac mini de tanıtıldı.

Uzun zamandır yenilenmesi beklenen ufak bilgisayar modeli Mac mini için 2023 kapsamında ilk adım atıldı. Tasarımı maalesef değişmeyen model, gücünü artık M2 ve M2 Pro işlemcilerden alıyor. Yerini aldığı M1’li modele oranla ciddi performans artışı getiren işlemciler için bu konuda şunlar aktarılıyor: “M2 ve M2 Pro çipler önceki nesil Mac mini’ye kıyasla daha hızlı yeni nesil CPU ve GPU, daha yüksek bellek bant genişliği ve daha güçlü bir media engine sunuyor. Yeni Mac mini bu sayede olağanüstü performansa ve sektör lideri güç verimliliğine kavuşuyor. Her iki model de performans sürekliliği sağlayan gelişmiş bir termal sisteme sahip.” Thunderbolt 4 portuna sahip olan, Wi-Fi 6E desteğini getiren ve iki adet harici monitör ile kullanılabilen ürün, Apple’a göre bir adet 8K ekranı destekleyen ilk Mac modeli olma özelliğine de sahip.

Yeni ufak boyutlu Mac modeli için açıklanan yurt dışı fiyatı 599 dolar seviyesinde yer alıyor. M2 çipli Mac mini Türkiye’de 14.499 TL‘den ve eğitime özel 12.079 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. M2 Pro çipli Mac mini ise Türkiye’de 31.999 TL’den ve eğitime özel 29.539 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Bu arada ek bilgi olarak Apple yeni “mini” sonrasında M1’li ve Intel işlemcili mini’yi satıştan kaldırdı.

“Kompakt tasarımında inanılmaz özellikler ve çok geniş bağlantı seçenekleri sunan Mac mini, birçok farklı yerde birçok farklı yolla kullanılıyor. Bugün, bu modeli M2 ve M2 Pro ile daha da ileriye taşımaktan büyük heyecan duyuyoruz.” diyen Apple’ın Global Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Greg Joswiak sözlerine şöyle devam ediyor: “Daha yüksek performans ve yetenekleriyle M2 çipli Mac mini son derece avantajlı bir çözüm. Profesyonel düzeyde güçlü performansa ihtiyaç duyan kullanıcılar ise kendi sınıfındaki hiçbir masaüstü bilgisayara benzemeyen M2 Pro çipli Mac mini’yi tercih edebilir.”

M2 ve M2 Pro işlemcili yeni Mac mini yanında bu da ilginizi çekebilir: Corsair’den bükülebilir OLED oyuncu monitörü

İLGİLİ HABERLER