reklamı kapat

POPÜLER

2023'te Türkiye'de satılacak elektrikli otomobil modelleri LOG Tasarım

2023’te Türkiye’de satılacak elektrikli otomobil modelleri

2023’te Türkiye’de satılacak elektrikli otomobil modelleri hangileri olacak? Çok sayıda üst seviye model yolda bulunuyor.

Türkiye’de şu an sıfır otomobil stoğu bulmak zor ancak yine de çok sayıda tamamen elektrikli otomobil modelinin satışı yapılıyor. Bu hemen aşağıdaki haberde görebileceğiniz araçların yanına 2023’te yeni seçenekler eklenecek. Örneğin 2023 içerisinde tamamen elektrikli yerli otomobil Togg C-SUV satışa sunulacak. Önümüzdeki aylarda Tesla’nın Türkiye operasyonu başlayacak ve Model 3 ile Model Y resmi olarak elde edilebilir hale gelecek. HaberTürk’ün aktardığı ve Ford’un Türkiye sitesindeki “gelecek araçlar” kısmında da yer aldığı üzere, 2023 içerisinde Ford Mustang Mach-E Türkiye’de yollara çıkarılacak. Gelen bilgilere göre önümüzdeki aylarda Audi Q8 e-tron Türkiye’ye getirilecek, BMW iX1 için Türkiye satışı başlayacak.

Jeep’in Avenger ile dahil olacağı Türkiye elektrikli otomobil pazarına, Mercedes-Benz tarafından EQE SUV ve EQS SUV dahil edilecek. Mercedes-Benz hali hazırda en çok elektrikli araç sunan firmalar arasında yer alıyor ve bu konuda kesinlikle durmak istemiyor. Türkiye’de hali hazırda iki farklı elektrikli araç satan Hyundai, 2023 bitmeden Ioniq 6′nın Türkiye satışına başlayacak, Nissan ise söylendiği kadarıyla Ariya‘yı Türkiye’ye getirmek konusunda bir adım atacak. Renault cephesinden ise elektrikli Megan ile Dacia Spring gelecek. Dev üretici Toyota ise 2023 yılında bZ4X modelini tüketiciler ile buluşturabilir. 2023 içerisinde bunlara ek olarak başka araçlar da gelebilir. Bu yıl özellikle Çin’den çok sayıda elektriklinin Türkiye’de satılması bekleniyor ancak şimdilik net modeller verilemiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Peki Türkiye’de 2022’de en çok hangi elektrikli araçlar sattı? Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Derneği TEHAD tarafından yapılan paylaşıma göre 2022’de Türkiye’nin en çok satılan elektrikli otomobil modeli, toplam 1.502 adet satış ile BMW iX oldu. Pazar analizlerini paylaşan TEHAD, Türkiye’de 2022 yılı özelinde BMW’nin elektrikli otomobil pazarında markalar ve çok satılan model sıralamasında birinci olduğunu açıkladı. Paylaşılan verilere göre 2021 yılına göre yüzde 188’lik artışla toplam 8.210 adet elektrikli araç satışı gerçekleşti.

2021 yılında toplam 2.849 adet elektrikli satılmıştı. TEHAD’a göre hibrid otomobil pazarında Toyota marka ve model ağırlığında liderliğini korumaya devam ediyor. Veriler üzerinden aktarıldığı kadarıyla 2022 yılında 19.126 adet hibrid otomobil satışı gerçekleşti. Bir önceki yıla göre 1.789 adetlik bir düşüş yaşandı. 2022’de BMW iX modelini en yakında takip eden araçlar 1.155 satış ile Renault Zoe ve 1.150 satış ile Skywell ET5 modelleri oldu. Türkiye’de 2022’de Mercedes-Benz EQE’de 704 adet, EQS’ten ise 528 adet satıldı.

Türkiye’de satılacak elektrikli otomobil modelleri yanında bu da ilginizi çekebilir: GMC imzalı kaslı elektrikli bisiklet HUMMER EV

İLGİLİ HABERLER