reklamı kapat

POPÜLER

ABD Savunma Bakanlığı

ABD Savunma Bakanlığı inanılmaz bir güvenlik ihlali ile gündemde

Kısa süre önce ortaya çıkan bir habere göre ABD Savunma Bakanlığı hassas e-postalarını bir süre için şifresiz sunucuda tutmuş.

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı (United States Department of Defense) gerçekten “yok artık” dedirten bir haber ile gündemde yer alıyor. TechCrunch’a Anurag Sen tarafından verilen bilgi ile ortaya çıkan bu haberin arkasında şaşırtan bir güvenlik ihlali yer alıyor. Rapora göre bakanlık pazartesi gününe kadar tam iki hafta boyunca ABD ordusuna ait dahili e-postaları tüm internete açık bırakan bir sunucuya sahipti. Bu sunucunun Microsoft’un devlet kurumlarına yönelik Azure bulut altyapısında yer aldığı ve içerisinde ABD Özel Operasyonlar Komutanlığı ile ilgili tam üç terabaytlık e-posta barındırdığı belirtiliyor. Sunucuda bazıları hassas personel bilgilerini içeren ve yıllar öncesine dayanan binlerce dahili askeri e-postanın yer aldığı, sunucunun insan kaynaklı yanlış yapılandırma nedeniyle şifresiz hale geldiği belirtiliyor.

Bu şifresiz yapı nedeniyle bahsi geçen sunucuya standart bir web tarayıcı ve spesifik bir IP adresi üzerinden rahatlıkla erişim sağlanabildiği aktarılıyor. Henüz bu açık üzerinden yapılmış büyük bir sızıntının adı geçmiyor ancak kimse şu aşamada aşırı kesin konuşamıyor. ABD Özel Operasyonlar Komutanlığı sözcüsü Ken McGraw konu hakkındaki soruşturmanın devam ettiğini aktarıyor. McGraw şu an için “ABD Özel Harekat Komutanlığı’nın bilgi sistemlerini hack’lenmedi” açıklamasını da yapıyor.

ABD Savunma Bakanlığı merkezli ilginç gelişme yanında bu da ilginizi çekebilir: Corsair’den bükülebilir OLED oyuncu monitörü

İLGİLİ HABERLER