ChatGPT bu sefer Slack içerisinde entegre ediliyor. Yapay zekâ merkezli sohbet botu inanılmaz bir hızla yayılıyor.
Arkasında OpenAI firmasının yer aldığı yapay zekâ merkezli sohbet botu ChatGPT, teknoloji dünyasını derinden etkilemeye devam ediyor. Ayrı olarak kullanılabilen, ayrıca temeli Microsoft tarafından geçtiğimiz ay yeni Bing’e entegre edilen ChatGPT, yakında iş odaklı en popüler iletişim yazılım Slack içerisinde de görev yapacak. ChatGPT, Slack uygulaması içerisinde çalışanlara otomatik olarak cevaplar üretebilecek ve böylece çoğu durumda çok ciddi zaman kazandırabilecek. Aynı zamanda yapay zekadan güç alınan gelişmiş bir arama altyapısına da sahip olacak altyapı, hepsine ek olarak “özetleme” görevini de gerçekleştirecek. Kanalları veya konuları sizin için özetleyebilecek yapay zekâ, böylece iş yerinizde neler olup bittiğinden her zaman haberdar kalmanıza yardımcı olacak. Şirketler ve kuruluşlar, Slack merkezli ChatGPT için açılan beta testi bekleme listesine direkt olarak buradaki sayfadan katılım gösterebiliyor. Herkese açık genel çıkış için henüz net bir tarih verilmiyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ChatGPT yakında Snapchat içerisinde de yer alacak. Bu sistem başta sadece ücretli Snapchat Plus abonelerine özel olacak, ilerleyen dönemde herkese açılacak. Snap CEO’su Evan Spiegel tarafından duyurulan bu gelişme, gerçekten ilginç görünüyor ve platformun kullanımını artırma konusunda mantıklı duruyor. Bu sayede kullanıcıların uygulamaya daha sık geri dönmesini hedefleyen firma, ChatGPT temelli kendi sohbet botuna “My AI” adını veriyor. Her gün aile ve arkadaşlar yanında yapay zekâ sistemleriyle de konuşmaya başlayacağımızı belirten firma, ChatGPT’nin temelini kendi kuralları kapsamında özelleştirdiklerini belirtiyor.
Yapılan açıklamaya göre “My AI” kullanıcılara küfür, şiddet, müstehcen içerik veya siyaset gibi riskli konular hakkında görüş içeren yanıtlar vermeyecek. Akademik bazı konularda da cevap vermekten kaçınacağı belirtilen sistem, elbette ChatGPT’nin arkasındaki OpenAI ortaklığı ile mümkün oluyor. OpenAI şu an Microsoft başta olmak üzere birçok firma ile çalışıyor, yapay zekâ sistemini ciddi şekilde ticari hale getiriyor.