OpenAI CEO’su Sam Altman, geliştirdikleri ChatGPT özelinde bazı endişelerini dile getirdi. Gelinen son nokta herkesi korkutuyor.
ChatGPT sistemini geliştiren OpenAI şirketinin CEO’su Sam Altman, kısa süre önce ABC News ile bir röportaj gerçekleştirdi ve burada önemli açıklamalarda bulundu. CEO, yapay zekâ teknolojisinin toplumu yeniden şekillendireceğine inanıyor, bazı “gerçek tehlikeler” ile birlikte geldiğini kabul ediyor ancak aynı zamanda hayatlarımızı büyük ölçüde iyileştirmek için “insanlığın şimdiye kadar geliştirdiği en büyük teknoloji” olabileceğine de inanıyor. Sam Altman, gelinen son nokta özelinde bazı konularda endişe duyduklarını belirterek “dikkatli olmalıyız” diyor ve “bence insanlar bizim de bundan biraz endişe duyduğumuz için memnun olmalılar” açıklamasında bulunuyor. Sistemi potansiyel tehlikelere karşı olarak denetleyerek geliştirmeye çalıştıklarını ve bu konuda belirli kurumlarla ortaklaşa çalıştıklarını aktaran Altman, kurdukları sistemin ya da başka bir deyişle oluşturdukları modellerin büyük ölçekli dezenformasyon süreçleri için kullanılabileceğinden özellikle endişe duyduğunu belirtiyor. “Artık çok iyi şekilde kodu yazabildikleri için bu modeller siber saldırılar için kullanılabilir” açıklamasını da yapan Altman, yakın gelecekte ChatGPT benzeri sistemler yüzünden çok sayıda insanın işinden olacağını da net olarak kabul ediyor. CEO buna rağmen insanların ChatGPT’ye yerlerini alacak bir sistem olarak değil, daha çok bir araç olarak bakmalarını istiyor. “İnsan yaratıcılığı sınırsızdır ve her zaman yapacak yeni şeyler ve işler buluruz.” diyen Altman, ürettikleri sistemlerin bazı işleri öldürebileceğini kabul etmesi yanında “çok daha iyi işlerin kapısını açabileceğini” de düşünüyor. Bu konuda “yapay zekâ teknolojileri sayesinde insanlar gelecekte sadece yaratıcıklarını gerçekten kullanabilecekleri, daha çok keyif alabilecekleri işlerde çalışmaya başlayabilir” görüşü bulunuyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Kaçıranlar için ChatGPT’nin temelinde GPT adı verilen bir dil modeli yer alıyor. Şimdiye kadar GPT-3.5’i temel alan sohbet botu, bundan sonra GPT-4 temelinde daha yetenekli hale gelecek. GPT-3.5’e göre çok daha güçlü yeni altyapı, şirketin açıklamasına göre her zamankinden daha yaratıcı ve kompleks sorunların altından daha yüksek bir doğruluk seviyesi ile kalkabiliyor. Metin yanında yüklenen fotoğraflar üzerinden de iletişim kurulmasına imkân tanıyan (Örneğin sisteme içerisinde un ve yumurta olan bir görsel verilebiliyor, bu malzemeler ile yenebilecek ne yapabilirim sorusuna yanıt alabiliyorsunuz) yeni model, eskiye oranla biraz daha hızlı çalışıyor ve 25 bin kelimeye kadar sonuçlar verebiliyor. OpenAI, GPT-4’ü daha doğru ve güvenilir hale getirmek için ChatGPT’den gelen geri bildirimler de dahil olmak üzere daha fazla insan geri bildirimi kullandıkları aktarıyor. ChatGPT tarafında ilk olarak aylık 20 dolar fiyatı olan ChatGPT Plus üzerinde denenebilen GPT-4, hali hazırda Bing sohbet botunun temelinde yer alıyor.