Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma servisi konumunda bulunan Meta imzalı WhatsApp için “Kanallar” dönemi başladı.
Sürekli olarak yeni özellikler kazanan WhatsApp için şimdilik sadece Kolombiya ve Singapur merkezli olarak kullanıma sunulan “Kanallar” özelliği hakkında şunlar aktarıldı: “Kişi ve kuruluşlardan önemli güncellemeleri WhatsApp’tan ayrılmadan almanın basit, güvenilir ve gizli bir yolu olan Kanalları tanıtmaktan heyecan duyuyoruz. Kanalları, Güncellemeler adlı yeni bir sekmede geliştiriyoruz. Durumu ve takip etmeyi seçtiğiniz kanalları içeren bu sekme; aile, arkadaş ve topluluklarınızla olan sohbetlerden ayrı olacak. Kanallar, yöneticilerin tek yönlü olarak metin, fotoğraflar, videolar, çıkartmalar ve anketler gönderebileceği bir yayın aracıdır. Takip edeceğiniz kanalları seçmenize yardımcı olmak için hobilerinizin, spor takımlarınızın, yerel yetkililerden güncellemelerin ve daha fazlasının yer aldığı, arama yapabileceğiniz bir dizin oluşturuyoruz. Sohbetlerde veya e-postayla gönderilen ya da çevrimiçi ortamda paylaşılan davet bağlantıları üzerinden de belirli kanallara ulaşabilirsiniz. Gizliliğin en çok ön planda olduğu yayın hizmetini geliştirmeyi arzuluyoruz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Bunun başlangıç noktası hem yöneticilerin hem de takipçilerin kişisel bilgilerini korumak. Kanal yöneticisi olmanız, telefon numaranızın ve profil fotoğrafınızın takipçilere gösterilmesine yol açmaz. Aynı şekilde, bir kanalı takip etmeniz de telefon numaranızın yöneticiye veya diğer takipçilere gösterilmesine sebep olmaz. Kimleri takip ettiğiniz sizin seçiminizdir ve gizlidir. Mesajlaşmayı geliştirme biçimimizde olduğu gibi, Kanal güncellemelerinin sonsuza dek erişilebilir olması gerekmediğini düşünüyoruz. Bu nedenle, kanal geçmişini sunucularımızda 30 güne kadar saklayacağız ve güncellemelerin takipçinin cihazlarından daha da hızlı kaybolabilmesi için çeşitli yollar ekleyeceğiz.
Yöneticiler ayrıca kanallarından ekran görüntüsü alınmasını ve mesajların iletilmesini engelleme seçeneğine sahip olacak. Son olarak, yöneticilere kanallarını kimlerin takip edebileceğine ve kanallarının dizinde keşfedilmesini isteyip istemediklerine karar verme olanağı tanıyacağız. Kanalların amacı geniş bir hedef kitleye ulaşmak olduğundan, kanallar varsayılan olarak uçtan uca şifrelenmez. Sınırlı bir hedef kitleye yönelik uçtan uca şifrelenmiş kanalların (ör. kâr amacı gütmeyen kuruluşlar veya sağlık kuruluşları) mantıklı olabileceğinin bilincindeyiz ve bunu gelecekte sunabileceğimiz bir seçenek olarak irdeliyoruz.
Kanalların hızlı bir başlangıç yapması amacıyla; deneyimi geliştirmek, öğrenmek ve uyarlamak üzere Kanalları ilk olarak kullanıma sunacağımız Kolombiya ve Singapur’daki önde gelen küresel isimlerle ve seçili kuruluşlarla birlikte çalışacak olmaktan heyecan duyuyoruz. Kanalları daha fazla ülkeye taşıma ve herkese kanal oluşturma imkanı tanıma süreci de önümüzdeki aylarda gerçekleşecek. Kanallarıyla ilgili bir işletme kurmak isteyen yöneticileri hem genişleyen ödeme hizmetlerimizle hem de bilinirliği artırmak üzere dizindeki belirli kanalların tanıtımını yapma imkanıyla destekleme fırsatının olduğuna da inanıyoruz.
Arkadaşlar, aile ve topluluklar arasında gizlilik odaklı mesajlaşma deneyimi elbette insanların WhatsApp’ı kullanma biçiminin merkezinde olacak ve birinci önceliğimiz olarak kalmaya devam edecek. Kanalların geliştirilmesi, kullanıcılarımızın yıllardır bizden atmamızı istediği büyük bir adım oldu. Basit, güvenilir ve gizlilik odaklı bir yayın aracını tanıtmanın tam zamanı olduğunu düşünüyor ve önümüzdeki aylarda ve yıllarda keyifle kullanmanızı diliyoruz.”
Meta CEO’su Mark Zuckerberg’e göre özellik yıl sonunda Türkiye gibi diğer ülkelere de açılacak.