reklamı kapat

POPÜLER

TCL katlanabilir televizyon

TCL’in 8K katlanabilir televizyon modeli yine gündemde [Video]

 - Güncelleme: 27 Temmuz 2023 16:02

Görüntüleme alanında çok büyük isimlerden olan TCL, bu aralar yine viral olan 8K katlanabilir televizyon modeli ile gündemde.

TCL tarafından tasarlanan ve “Dünyanın ilk 65 inç 8K Inkjet Katlanabilir OLED Ekranı” olarak geçen bu prototip, aslında ilk olarak mayıs ayında görücüye çıkarılmıştı. SID Display Week 2023 fuarı kapsamında prototip olarak sergilenen ancak sayfanın altındaki video bu aralar viral olunca yeniden gündeme gelen bu katlanabilir televizyon, dikkat çekiyor çünkü gerçekten ilginç görünüyor. Bu televizyonun ekranı gerçek anlamda ortadan ikiye katlanıyor ve altındaki platformun içerisine girerek gizleniyor. Evler içinde büyük bir “siyah ayna” kalmasın mottosuyla geliştirilen ve bir gelecek gösterimi yapan bu ekran, çoğu kişiye gereksiz görünüyor ancak firma burada esasen “Inkjet Printing” olarak geçen altyapıyı öne çıkarıyor. Aktarıldığı kadarıyla mevcut OLED panel üretimi, organik malzemelerin ince metal şablon aracılığıyla bir cam levha üzerine yerleştirilmesini gerektiren özel bir işlem gerektiriyor. Bu üretim süreci uzmanlara göre verimli değil, bu yüzden OLED paneller halen yüksek üretim maliyetlerine sahipler.

“Inkjet Printing” olarak geçen üretim tekniği ise söylendiği kadarıyla aradaki metal şablonu tamamen ortadan kaldırarak organik malzemelerin doğrudan cam levhalar üzerine basılmasına olanak tanıyor. Bu sayede normale oranla daha az organik malzeme israf ediliyor ve süreç sayesinde cam panelin tozdan uzak durması sağlanıyor. Bu teknik doğal olarak ekran üreticilerinin verimini büyük ölçüde artırıyor. Doğru yapmanın çok zor olduğu aktarılan üretim tekniği, TCL’nin uzmanlık alanları arasında ve firma bunu başka ekranlarda da kullanıyor. Sayfadaki 8K’lık 65 inç katlanabilir model ise firma için büyük bir gövde gösterisi oluyor. Bu arada katlanabilir ekranlı televizyonlar konusunda LG firması da çalışıyor, hatta şirketin

İlginç katlanabilir televizyon yanında bu da ilginizi çekebilir: Acer imzalı elektrikli bisiklet modeli

İLGİLİ HABERLER