Almanya merkezli dev otomobil üreticisi Volkswagen, araçlarına ChatGPT getireceğini duyurmasının ardından bir yapay zeka laboratuvarı açmış.
Volkswagen tarafından yapay zekâ odağında açılan bu laboratuvar, birden fazla partnerin yardımıyla yeni nesil teknolojileri araçlara uyarlamaya odaklanacak. Küresel bağlantılara sahip bir merkez olacak bu laboratuvarda, yapay zekanın özellikle de üretken yapay zekanın araçlara getireceği faydalar / imkanlar üzerinde ortak çalışmalar yapılacak, buradaki geliştirmelerden Volkswagen Group altındaki tüm markalar yararlanacak. Bu konuda bir açıklama yapan VW CEO’su Oliver Blume, “Müşterilerimize yapay zeka üzerinden gerçek katma değerler sunmak istiyoruz. Diğer ekosistemleri araçlarımıza bağlayarak daha iyi bir ürün deneyimi yaratmayı hedefliyoruz. Teknoloji şirketleriyle işbirliği bizim için son derece önemli. Gelecekte, buradaki işbirliğini organizasyonel ve kültürel açıdan basitleştirmeyi de amaçlıyoruz.” dedi. CES 2024 kapsamında yapılan açıklamaya göre OpenAI tarafından geliştirilen üretken yapay zeka temelli sohbet botu ChatGPT, 2024’ün ikinci çeyreği itibarıyla Volkswagen araçların bir parçası halini alacak. Tiguan, Passat ve Golf gibi popüler modeller yanında ID serisi elektrikli araçlara da gelecek sistem, kişilerin araçlarıyla daha önce hiç olmadığı düzeyde iletişim kurmasına imkan tanıyacak, ChatGPT sayesinde birçok konuda sürüş sırasında detaylı bilgi alınabilecek ya da araç özellikleri sohbet botuna söylenerek yönetilebilecek.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ChatGPT konusunda Peugeot da bir adım attı. Şirket bu kouda şunları aktarmıştı: “ChatGPT tüm modellerde i-COCKPIT ile sunuluyor. Peugeot, E-Lion projesinin 5 unsurundan biri olan müşteri deneyimini, ChatGPT teknolojisini tüm binek ve ticari araç (2024’ün ikinci yarısından itibaren öncelikle 5 pilot pazarda) ürün gamında sunarak daha da ileri taşıyor. Bilinen en iyi üretken yapay zeka modeli olan ChatGPT, Peugeot i-Cockpit’e entegre ediliyor ve OK Peugeot sesli asistan üzerinden her türlü konuda sayısız soruyu ve isteği yanıtlayabilen gerçek bir yol arkadaşına dönüşüyor.
OK Peugeot sesli asistanı etkinleştirildiğinde, ChatGPT’nin zenginleştirilmiş bir şekilde yanıt vermesi için sorgunun seslendirilmesi yeterli oluyor. Üretken yapay zeka belirli sorulara yanıtlar sağlayabiliyor. Örneğin bir şehirde gezilecek yerleri önerebiliyor ve navigasyon sistemi ile koordineli olarak kullanıcıyı oraya yönlendirebiliyor. Ancak aynı zamanda yolcularla etkileşim kurarak yolculuğa renk katabiliyor ve kullanıcının yaratıcılığını destekleyebiliyor.”
Volkswagen adımları yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu