reklamı kapat

POPÜLER

Kurşun geçirmez bir Volkswagen Golf GTI

Kurşun geçirmez bir Volkswagen Golf GTI hazırlandı

Kurşun geçirmez bir Volkswagen Golf GTI hazırlandı. Bu araç SVI Engineering tarafından Güney Afrika’da geliştirilmiş.

Bu tarz projeler için genelde Mercedes-Benz, Audi ya da BMW’nin üst seviye sedan otomobilleri veya büyük SUV’lar tercih ediliyor. Farklı bir tercihte bulunan SVI Engineering, hazırladığı kurşun geçirmez Volkswagen Golf GTI ile çok ses getirdi. 3.5 mm zırhlı çelik kaplama ve balistik camlarla donatılan araç, açıklamaya göre içindekileri AK-47 saldırılarına karşı koruyabiliyor. Sadece sürücü tarafındaki camı yarıya kadar açılabilen aracın, diğer camları ise sabitlenmiş durumda. Ağırlığının artması nedeniyle güçlendirilen bir süspansiyon sistemi üzerine kurulan Golf GTI, 35 bin dolarlık bir paketin merkezinde yer alıyor. Karşımıza geçtiğimiz hafta içinde de yeni Golf GTI Clubsport çıkarılmıştı. İlk duyurusu Volkswagen CEO’su Thomas Schäfer tarafından yapılan yeni Volkswagen Golf GTI Clubsport, güncel Mk8.5 Golf GTI’ın daha da sportif “Clubsport” versiyonu ve pist sürüşlerine de uygun.

Tasarımı açısından devasa bir sürprizin olmadığı model, normal GTI’dan farklı olarak 262 değil 296 beygir gücünde bir 2.0-litrelik turbo motoru merkeze alıyor. 0’dan 100 km/s hıza 5,6 saniyede çıkan ve 400 Nm tork değerine sahip olan yeni Clubsport, opsiyonel olarak sunulan “Race Package” isimli paket ile maksimumda 267 km/s hıza ulaşabiliyor.

Race Package tercih edildiği zaman araca Akrapovič egzoz sistemi de ekleniyor. Gücü yola yedi ileri çift kavramalı şanzıman ile aktaran yani manuel vites seçeneği olmayan model, 18 inç boyutundaki jantlarında normal GTI’dan daha büyük frenler taşıyor. İki farklı ekranın konumlandırıldığı kokpit alanında, karbon fiber kaplamalar ve kırmızı detaylara yer verilen araç dikkat çekmeyi başarmıştı.

Volkswagen Golf GTI yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

İLGİLİ HABERLER