reklamı kapat

POPÜLER

AMD Fluid Motions Frame

AMD Fluid Motions Frame 2 teknolojisi kullanıma sunuldu

AMD Fluid Motions Frame 2 teknolojisi resmi olarak kullanıma sunuldu. Bu teknoloji sayesinde kare hızları büyük oranda artırılabiliyor.

Bugün buradan teknik ön izleme sürümü indirmeye sunulan AMD Fluid Motions Frame 2 teknolojisi, RX 7000 ya da RX 6000 serisi harici ekran kartlarıyla kullanılabiliyor. Aynı zamanda Radeon grafik kartı entegre bazı Ryzen işlemcilere de destek veren teknoloji, oyunlarda tek tuşla devasa fps artışları vadediyor. İlk sürümü AMD Adrenalin Edition 24.1.1 sürücüsü ile beraber tam çıkışı yapılan AMD Fluid Motions Frame teknolojisi, ilk aşamada RDNA3 temelli Radeon 700M, RX 6000 ve RX 7000 serisi ekran kartlarına destek veriyordu ve DirectX 11 ile DirectX 12 temelli oyunlarda tam yüzde 97’ye varan performans artışı getirebiliyordu. Detaylarına burada yer verdiğimizDLSS Frame Generation” gibi çalışan teknoloji, işleme sırasında ekstra görüntü / kare oluşturarak performansı çoğu zaman ikiye katlayabiliyor. Örneğin FSR 2 açıkken 60 fps alan bir oyun, FSR 3 ve Fluid Motion Frame teknolojisi sayesinde tam 112 fps seviyesine kadar çıkabiliyor. Üst düzey AMD yetkilisi Frank Azor‘un, “Henüz denemediyseniz binlerce oyunda büyük kare hızı artışlarını kaçırıyorsunuz” dediği harika teknolojinin yenisi, AMD’nin açıklamasına göre daha az gecikme ve daha az bozulma yaşatıyor.

Bugün AMD Buradaki bağlantıdan ücretsiz olarak elde edilebilen AMD Amuse 2.0 yazılımıyla da gündeme gelmişti. Amuse 2.0, üretken yapay zeka destekli bir sistem ve yazılanlardan gerçekçi görseller üretebiliyor. AMD Ryzen AI 300 serisi işlemciler, Radeon RX 7000 serisi ekran kartları ve yapay zeka tabanlı XDNA mimarisi sayesinde mobil Ryzen 8040 işlemcilerde kullanılabilen sistem, yerel olarak çalışıyor ve oldukça iyi sonuçlar ortaya koyabiliyor.

AMD XDNA Super Resolution entegrasyonu sayesinde düşük çözünürlüklü görselleri kayıpsız olarak iki katına kadar büyütebildiği de aktarılan sistem, görsel üretme sürecinde Stability AI imzalı Stable Diffusion’un modellerini kullanıyor. Amuse’u oluştururken, kullanıcı dostu bir arayüz hazırlanmasına yardımcı olması için Yeni Zelanda merkezli TensorStack ile ortaklık kurduğu aktarılan AMD, yazılımın halen “beta” aşamasında olduğunu belirtiyor.

AMD Fluid Motions Frame teknolojisi yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

İLGİLİ HABERLER