reklamı kapat

POPÜLER

Apple Vision Pro

Microsoft bir Apple Vision Pro rakibi geliştiriyor olabilir

Yazılım devi Microsoft, ortaya atılan yeni iddialara göre bir Apple Vision Pro rakibi başlık modeli geliştiriyor olabilir.

Sanal ile artırılmış gerçekliği harmanlayan HoloLens ürünüyle büyük oranda kurumsal tarafa odaklanan Microsoft, son haberlere göre medya (film, video vb.) ile oyun tüketimine odaklanan bir Apple Vision Pro rakibi başlık modeli üzerinde çalışıyor. Bu başlık için Samsung Display ile “Micro-OLED” ekran anlaşması imzaladığı söylenen Microsoft, bahsi geçen karma gerçeklik başlığını yakın bir zamanda pazara sunmayı planlamıyor. Bir kaynak modelin en az 2 yıl uzakta olduğunu aktarıyor. 3.500 dolarlık Apple Vision Pro en son beş yeni ülkede daha satışa sunulmasıyla gündeme gelmişti. Uzun süre sadece ABD’de satılan Apple Vision Pro, Çin ana karası, Hong Kong, Japonya ve Singapur’da 13 Haziran Perşembe günü yerel saatle 06.00’dan itibaren ön siparişe açılmıştı. Almanya, Avustralya, Birleşik Krallık, Fransa ve Kanada’daki müşteriler ise Vision Pro’yu 28 Haziran itibarıyla teslim almaya ve Apple Store’lardan direkt olarak satın alabilmeye başladı.

“Vision Pro, olağanüstü bir coşkuyla karşılandı. Uzamsal bilişimin büyüsünü dünya çapında daha fazla müşteriye sunacak olmanın heyecanını yaşıyoruz.” açıklamasını yapan Apple CEO’su Tim Cook sözlerini şöyle sürdürüyor: “Kullanıcılar Vision Pro ile, uygulamalar için sonsuz bir tuval üzerinde çalışıp iş birliği yapabiliyor, değerli anıları üç boyutlu olarak yeniden canlandırabiliyor, TV programlarını ve filmleri benzersiz bir kişisel sinema deneyimiyle izleyebiliyor ve hayal gücüne meydan okuyan yepyeni uzamsal deneyimler yaşayabiliyor. Daha fazla kullanıcının imkansızın gerçekleştiğine tanık olduğunu görmek için sabırsızlanıyoruz.”

Microsoft haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

İLGİLİ HABERLER