reklamı kapat

POPÜLER

PlayStation 6

PlayStation 5 “61” milyonu, Xbox Series X|S modelleri ise “28” milyonu geçti

Paylaşılan son satış verilerine göre PlayStation 5 modeli 61 milyonu, Xbox Series X|S modelleri ise 28 milyonu geçmiş durumda.

Yeni nesil oyun konsolu yarışında Microsoft’a çok ciddi bir fark atan (61,7 milyona karşı 28,3 milyon) Sony, bu aralar PlayStation 6 ve PlayStation 5 Pro ses getirdi. 2026’dan önce tanıtılması beklenmeyen PlayStation 6, Reuters tarafından aktarılan habere göre AMD tarafından hazırlanan CPU/GPU üzerine kurulacak. PS6’ya donanım sağlamak adına işlemci devi Intel’in 2022’de bazı adımlar attığı ancak Sony’nin geriye uyumluluğu bozmamak adına AMD ile çalışmayı tercih ettiği söyleniyor. PlayStation 5, PlayStation 5 Pro, Xbox Series X ve Xbox Series S oyun konsollarında da AMD imzalı donanımlar kullanılıyor. Peki yakında satışa sunulacak PlayStation 5 Pro neler sunuyor? Yurt dışında 700 dolar/800 euro fiyatla (disk sürücüsünün ayrı olarak alınması gerekiyor) satılacak model, bu fiyatla birçok kişinin ilgisini hızla kaybetti. 7 Kasım tarihinde 2 TB depolama ile satışa çıkacağı açıklanan konsol, PS5 Slim’in tasarım çizgisini taşıyor ancak yüksek soğutma performansı elde etmek adına daha kalın bir yapıda karşımıza çıkıyor.

Teknik açıdan bakarsak PS5 Pro ile beraber mevcut PS5’ten yüzde 67 daha fazla işlem birimine ve yüzde 28 daha hızlı belleğe sahip bir GPU’ya geçiş yapılıyor. Sony, ürünle PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR) isimli bir teknolojiyi de karşımıza çıkarıyor. DLSS ve FSR benzeri bu teknoloji, çözünürlüğü düşük seviyede işliyor ve daha sonra yapay zekadan yardım alarak yükseltiyor. Böylelikle 4K oyun performansını hatırı sayılır oranda artıran konsol, artık yüksek ayarlarda 4K 60 fps oyun deneyimini standart hale getiriyor. Konsol eski PS4 oyunlarını geliştiren bir özellik de taşıyor.

PlayStation 5 haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli