reklamı kapat

POPÜLER

Discord

Discord, görüşme güvenliğini uçtan uca şifreleme ile artırdı

Milyonlarca kullanıcısı bulunan yeni nesil iletişim platformlarından Discord, görüşme güvenliğini uçtan uca şifreleme ile artırdı.

Discord, platform içinde gerçekleştirilen sesli ve görüntülü aramaları artık uçtan uca şifreleme (E2EE) ile koruyor. Bu sayede yapılan görüşmeleri şirketin çalışanları dahi dinleyemiyor ya da göremiyor. İlk aşamada masaüstü ve mobil sürümlerde sunulan E2EE desteğinin, günümüzde her iletişim uygulamasında olması gerekiyor. Bu altyapıyı Signal, WhatsApp ve Zoom gibi popüler servisler uzun zamandır kullanıyor. Platform bizim gündemimize en son bir anket altyapısı ile gelmişti. Discord içinde kullanıcılar uzunca bir süredir “anket” açarak belirli konularda ne düşünüldüğü hakkında daha kolay bir şekilde bilgi sahibi olabiliyor. Burada 10 farklı cevaba sahip anketlere izin veren şirket, anketlere zaman limiti konulmasına da imkan tanıyor. Anket oluşturmak için yeni mesaj gönderme bölümünün solundaki “+” simgesine basmak ve orada çıkan Anket Oluştur’a basmak yeterli oluyor. Platform daha önce ise reklam konusuyla ses getirmişti.

Discord geçtiğimiz hafta çıkan haberlere göre gelir elde etme konusunda yaşanan zorluklar nedeniyle kullanıcıların karşısına reklamlar çıkarmaya başlayacak. Kurulduğu 2015 yılından bu yana reklamlardan uzak kalan ancak güncel şartlar altında buna mecbur kalıyor gibi görünen firma, bu konuda bazı kullanıcıları üzmüştü ancak sadece “Nitro” aboneliklerden gelen para tek başına yeterli olmuyor gibi duruyor.

Discord haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Xiaomi imzalı robot köpek CyberDog ile tanışın

İLGİLİ HABERLER