reklamı kapat

POPÜLER

Apple Intelligence

Apple Intelligence taşıyan herkese açık iOS 18.1, iPadOS 18.1 ve macOS Sequoia 15.1 betaları çıktı

 - Güncelleme: 20 Eylül 2024 10:33

Apple’ın kendi üretken yapay zeka sistemlerini ya da şirketin verdiği özel isimle Apple Intelligence altyapısını taşıyan herkese açık iOS 18.1 betası çıktı.

Apple geçtiğimiz saatlerde herkese açık iOS 18.1, iPadOS 18.1 ve macOS Sequoia 15.1 betalarını yayınladı. Bu betaların en önemli özelliği Apple Intelligence altyapısı için duyurulan bazı özellikleri de barındırıyor olmaları. Betalara erişebilmek için Apple’ın buradaki beta yazılım programı sitesine kayıt olmanız gerekiyor. Dün Apple’dan yapılan açıklamaya göre şu anda sadece İngilizce dil desteği bulunan Apple Intelligence altyapısı, 2025’te Almanca, İtalyanca, Korece, Portekizce ve Vietnamca dil desteklerine kavuşacak. Sistem için 2025 yılında başka dil destekleri duyuracağını da belirten Apple, henüz Türkçe dil desteği için bir tarih ise vermiyor. Apple Intelligence altyapısı için Apple’dan geçtiğimiz hafta gelen en son açıklama şöyle olmuştu: “İnanılmaz faydalı ve anlamlı yapay zeka özellikleri sunmak için üretken modellerin gücünü kullanıcı tercihleri ve alışkanlıklarıyla birleştiren bu kişisel yapay zeka sistemi gelecek ay iOS 18.1, iPadOS 18.1 ve macOS Sequoia 15.1 ile kullanıma sunulacak. Ek özellikler de yakında tanıtılacak.

Apple ayrıca baştan sona Apple Intelligence için tasarlanan ve hem daha hızlı hem da daha etkili A18 ve A18 Pro çiplere sahip yeni iPhone 16 ürün serisini tanıttı. Bu ürünler bugüne kadarki en gelişmiş ve yetenekli iPhone modelleri. Apple Intelligence ilk olarak İngilizce (ABD) dilinde kullanıma sunuluyor. Kısa sürede Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda, Güney Afrika ve İngiltere için de yerelleştirilmiş İngilizcede de sunulacak olan dil desteği gelecek yıl Çince, Fransızca, Japonca ve İspanyolca gibi dilleri de kapsayacak.”

Apple sistem hakkında ayrıca şunları paylaşıyor: “iOS 18, iPadOS 18 ve macOS Sequoia’ya derinlemesine entegre edilen Apple Intelligence, gücünü Apple çipten alarak dili ve görselleri hem anlıyor hem de oluşturuyor, uygulamalar arasında işlem yapıyor ve kişisel tercihler ve kullanım alışkanlıklarından yararlanarak günlük görevleri basitleştirip hızlandırıyor. Apple Intelligence’ı destekleyen modellerin çoğu tamamen aygıt içi işleme özelliğine sahip.

Private Cloud Compute ise bilişimsel kapasiteyi, aygıt içi işleme ile Apple çipe özel sunucularla çalışan Apple tasarımı daha büyük sunucu tabanlı modeller arasında genişletip ve ölçeklendirme olanağı sunuyor. Apple Intelligence’taki ilk özellikler gelecek ay kullanıma sunulacak. Keyifli, sezgisel ve kullanıcı dostu deneyimler yaşatacak bu özellikler, kullanıcıların en önemsedikleri şeyleri yapmasına yardımcı olacak şekilde özel olarak tasarlandı. Yazma Araçları sayesinde kullanıcılar Mail, Notlar, Pages ve üçüncü taraf uygulamalar dahil olmak üzere yazı yazdıkları neredeyse her ortamda metni yeniden yazarak, düzelterek ve özetleyerek ifade tarzlarını geliştirebiliyor.”

Apple Intelligence yanında bu da ilginizi çekebilir: Acer imzalı elektrikli bisiklet modeli