reklamı kapat

POPÜLER

Huawei MatePad Pro 12.2

Huawei MatePad Pro 12.2

Huawei MatePad Pro
Huawei
Huawei
Huawei
huawei

Tandem OLED PaperMatte ekranıyla dünyada ilke imza atıyor; Huawei MatePad Pro 12.2

Dünyanın en parlak Tandem OLED PaperMatte tableti olan Huawei MatePad Pro 12.2, yaratıcılıkta sınırları zorluyor. Bu yılın en iddialı tableti olan MatePad Pro 12.2 ile tüm detaylar mercek altında.

Bu yılın başında Huawei MatePad Pro 13.2 ile tablet pazarına iddialı bir giriş yapan Huawei kısa bir süre önce Huawei MatePad Pro 12.2’nin tanıtımını gerçekleştirmişti. Huawei Watch GT5 akıllı saat ailesiyle birlikte tanıtılan Huawei MatePad Pro 12.2 sahip olduğu yenilikçi ekran teknolojisiyle fark yaratıyor.

Şık tasarımı ve sahip olduğu özelliklerle beğenimizi kazanan tablet piyasada satın alabileceğiniz en iddialı ve en yetenekli tabletlerden biri.

Huawei MatePad 12.2

HUAWEI MATEPAD PRO 12.2 TASARIM

Huawei MatePad Pro 13.2 modelinde olduğu gibi Huawei MatePad Pro 12.2 de ince ve hafif tasarımıyla dikkat çekiyor. 13.2 inç ekranlı model 580 gram ağırlığa ve 5,5 mm kalınlığa sahipken yeni model 512 gram ağırlığa ve sadece 5.1 mm kalınlığa sahip. Rakibi olarak değerlendireceğimiz 14,6 inçlik Galaxy Tab S9 Ultra, 5,5 mm kalınlığında ve 732 gram ağırlığında. 13 inçlik iPad Pro ise 579 gram ağırlığında ve 5,1 mm kalınlığında. İnce tasarım sayesinde iyi bir kavrama sağlayan tablet piyasada satın alabileceğiniz en ince ve en hafif tabletlerden biri. Hafif gövde tasarımı sayesinde konforlu bir deneyim vadeden tablet aynı zamanda yüzde 92’lik ekran gövde oranıyla da öne çıkıyor. Ekran deneyimine katkı sağlayan bu oran tabletin estetik tasarımına katkıda bulunuyor.

Tabletin tasarım detaylarına bakıldığında cihazın sol tarafında herhagi bir fiziksel tuş veya bağlantı noktası yer almıyor. Cihazın sağ tarafında ses tuşları, üst tarafında ise güç tuşu bulunuyor. Cihazın alt tarafında USB-C bağlantısı yer alıyor. Tablette toplamda 8 hoparlörlü ses sistemi bulunuyor.  Cihazdaki çok sürücülü hoparlörler stereo ses alanı sağlayarak güçlü bir ses performansına imkan tanıyor. Spotify üzerinden farklı türlerde müzik dinlediğimiz cihazda harici bir hoparlöre ihtiyaç duymadan kaliteli bir ses deneyimi elde ettik.

Cihazın ön tarafında yer alan akıllı kamera görüntülü arama sırasında (Skype veya Teams görüntülü arama gibi) insan yüzlerini ve vücut hareketlerini akıllı şekilde takip ve tespit edebiliyor. Kamera hareket edilmesi veya vizörde birkaç kişi olması durumunda bile akıllı şekilde kullanıcıları her zaman ekranın ortasında olmasını sağlıyor.

Tabletin arka kamera dizilimi MatePad Pro 13.2 ile aynı. Cihazın arkasında F/1.8 diyafram değeri sunan 13 megapiksel çözünürlüklü bir kamera yer alıyor. Tablette bu kamera dışında F/2.2 diyaframlı 8 megapiksel ultra geniş açı kamera da var. Bu kamerayla daha geniş açıda fotoğraf çekmek mümkün oluyor. Cihazın ön yüzünde bulunan 16 megapiksel kamerayla hem selfie’ler çekilebiliyor hem de görüntülü görüşmeler sağlanabiliyor.

Tablette beğenimizi kazanan detaylardan biri de kutu içeriğinde yer alan akıllı manyetik klavye Huawei Glide oldu. MatePad Pro 13.2’den farklı bir tasarıma sahip olan bu kılıf tablete manyetik olarak bağlanıyor ve yeni akıllı klavye çok daha iyi bir kullanım deneyimi sunuyor.

Akıllı manyetik klavyede yapılan iyileştirme sayesinde tablet dizüstü bilgisayar moduna çok hızlı dönüşüyor. Kalemin klavye içine gizlenebilmesi de taşıma veya kullanım esnasında düşmesini engelliyor

Günlük hayatta internet sayfamız için hazırladığımız içeriklerde kullandığımız klavye ve dokunmatik yüzeyin performansından da çok memnun kaldık. Büyük bir boyuta sahip olan dokunmatik yüzeyle gelen bu klavyeli kılıf tablete manyetik olarak bağlanıyor. Hızlı bir şekilde tablete bağlanan klavye gerektiğinde kolay bir şekilde çıkarılabiliyor. Cihazın siyah renkli modeli satın alındığında klavye aksesuarı siyah renkte, tabletin beyaz renkli modeli tercih edildiğinde ise klavye beyaz renkte geliyor. Akıllı manyetik klavyede kısayol tuşları da yer alıyor. Kısayol tuşlarını kullanarak ekran parlaklığını artırma/kısma, ses seviyesini artırma/kısma ve ekran kaydı alma gibi işlemler kolayca yapılabiliyor. Akıllı manyetik klavye bununla birlikte lekelere karşı da daha dayanıklı bir yapıya sahip. 11 inçlik iPad Pro’da kullanılan klavyeli kılıfın ağırlığı 600 gram iken, Huawei MatePad 12.2’deki klavyeli kılıfın ağırlığı 420 gram. iPad Pro’daki klavyeli kılıfa kıyasla daha hafif olan aksesuar taşıma kolaylığı sağlıyor. Akıllı manyetik klavye bunun haricinde tabletin bir dizüstü bilgisayar olarak kullanılmasına da katkı sağlıyor.  Ergonomik bir kullanım deneyimi sağlayan klavye tableti farklı açılarda kullanılmasını mümkün kılıyor.

Huawei MatePad 12.2

Tablette bununla birlikte Huawei’nin üçüncü nesil M-Pencil desteği de sunuluyor. NearLink teknolojisinden yararlanan bu kalem 10 binden fazla basınç algılama yeteneğine sahip. Düşük gecikme süresinin yanında güçlü parazit önleme ve doğru konumlandırma gibi özellikler de kalemde sunuluyor. Huawei’nin Çin Sanat Akademisi iş birliğiyle geliştirdiği GoPaint uygulaması üzerinden çeşitli fırçaları kullanarak etkileyici çizimler yapmak mümkün. Uygulamada mürekkep yıkama, yağlı boya ve sulu boya olmak üzere çok sayıda zengin resim efektleri ve özelliker yer alıyor.  Yeni profesyonel fırça motoru, gerçeğe yakın bir dizi fırça ve gerçekçi dokular sunuyor.

Huawei

Kalemi üzerine getirip iki kez dokunarak mürekkep sıçramaları oluşturulabiliyor. Çift efektli fırça özelliği ise iki fırçayı birleştirerek dikkat çekici fırçalar oluşturmaya imkan tanıyor. FangTian Boyama Motoru 2.0, devasa 8K tuvalleri, 500’ün üzerinde katmanı ve 120 FPS yüksek kare hızını desteklerken her zaman akıcı bir performans vadediyor

huawei
Huawei, GoPaint uygulamasını ücretsiz sunarken iPad Pro’da tercih edilen çizim uygulaması ProCreate uygulama mağazasında 499 TL‘ye satılıyor. Apple Pencil Pro ile kıyasladığımızda Huawei M-Pencil, Apple Penci Pro’dan daha kararlı bir deneyim sağlıyor.  Kalemi aynı zamanda Huawei Notes uygulamasında da kullandık. Huawei M-Pencil sayesinde katıldığımız etkinliklerde notları hızlı bir şekilde alabildik. Üst araç çubuğundaki bölünmüş ekran tuşuna dokunarak yan yana okuma yapılabiliyor ve not alınabiliyor. Önemli konferans içeriklerini daha doğru bir şekilde hatırlamaya yardımcı olmak için ses kayıtları ve el yazısı metinleri birleştirilebiliyor.

huawei
Kalem GoPaint ve Huawei Notes uygulamaları dışında PDF Reader, ibis Panit X, HiPaint, Nomad Sculpt ve daha bir çok uygulamada da kullanılabiliyor.
Huawei MatePad Pro 12.2

TANDEM OLED PAPERMATTE EKRAN FARKI

Huawei MatePad Pro 12.2’nin fark yaratan noktalarından biri Tandem OLED Papermatte olarak adlandırılan ekranı. Tablet dünyanın en parlak Tandem OLED PaperMatte tableti olma özelliğini taşıyor.

Yeni modelde kullanılan bu ekran teknolojisi MatePad Pro 13.2’den farklı olarak yansımayı, ışıldamayı ve parlamayı önlüyor. Özellikle dış ortamda ve güneş ışığı altında test ettiğimiz Matepad Pro 12.2 bu konuda tüm övgüyü hak ediyor

Tablette kullanılan ekran SGS Low Visual Fatigue 2.0 Premium Performance, TÜV Rheinland Reflection-Free, TÜV Rheinland Full Care Display 3.0 ve 2.880 Hz PWM dimming gibi faydalı özelliklerle göz sağlığını koruyor. Parlamayı önleyen bu ekran aynı zamanda yüksek parlaklık değeriyle de dikkat çekiyor. Apple’ın 11 inçlik iPad Pro modeli 1.600 nit parlaklık değerine sahip iken, Huawei MatePad Pro 12.2’nin maksimum ekran parlaklığı 2.000 nit. iPad Pro’dan daha yüksek ekran parlaklığına sahip olan tablet bu sayede güneş ışığı altında daha yüksek görülebilirlik sağlıyor. 11 inçlik iPad Pro’nun ekranı 120 Hz‘lik yenileme hızına destek verirken Huawei MatePad Pro 12.2’nin ekran yenileme hızı 144 Hz. Tablet daha yüksek ekran yenileme hızı sayesinde iPad Pro’dan daha akıcı bir ekran deneyimi sağlıyor. Ekran bununla birlikte 2.000.000 : 1 ultra yüksek kontrast oranıyla da dikkatleri üstüne çekiyor.

huawei
1 milyar renk gösterebilen bu ekranı Netflix ve YouTube gibi popüler video uygulamalarında da test ettik. Tabletin ekranı her iki uygulamada da olağanüstü bir ekran performansı sergiledi. Nano texture kaplamaya sahip iPad Pro’nun Türkiye’deki satış fiyatı yaklaşık 75 bin TL iken Huawei MatePad Pro 12.2’nin Türkiye’deki fiyatı 34.999 TL. Her ki tabletin satış fiyatını karşılaştırdığımızda Huawei MatePad Pro 12.2’nin neredeyse yarı fiyata daha parlak, daha net, daha pürüzsüz ve parlama önleme özelliği sunuyor.

Tabletin ayarlarında göz sağlığını korumak adına faydalı özellikler de bulunuyor. Göz konforu modu açıldığında göz yorgunluğunu hafifletmek için mavi renk filtreleniyor. Bu özellik açıldığında ekran rengi daha sıcak bir tonda görüntüleniyor

E-kitap modunda ise renkli ve siyah-beyaz olmak üzere iki farklı mod bulunuyor. Ekran ayarlarında yer alan akıllı çözünürlük özelliğinde ekran çözünürlüğünü artırmak veya düşürmek mümkün. Ekran çözünürlüğünü düşürerek tabletin pil ömrü artırılabiliyor.

Huawei

PERFORMANSTA ZİRVE

Tabletin kalbinde Huawei tarafından geliştirilen 7 nm’lik Kirin 9000S işlemcisi yer alıyor. MatePad Pro 13.2 modelinde de karşımıza çıkan bu işlemci üst düzey performansa katkıda bulunuyor. Mobil platformda en beğenilen oyunlar arasında yer alan Call of Duty: Mobile ve PUBG Mobile gibi oyunlar oynadığımız tablet yüksek grafik ayarlarında akıcı bir deneyim yaşattı. Yüksek boyutta fotoğraflar ve videolar da düzenlediğimiz tablet bu konuda da bizim beklentimizi fazlasıyla karşıladı. Tableti popüler benchmark uygulamalarından Geekbench 5’te de test ettik. MatePad Pro 12.2, tek çekirdek performansından 975 puan, çok çekirdek performansından 3.457 puan aldı.

huawei

HUAWEI MATEPAD PRO 12.2’DE GOOGLE UYGULAMALARININ KULLANIMI

Dünyanın en büyük uygulama marketlerinden biri olan AppGallery, Huawei cihazları için kapsamlı bir uygulama ekosistemi sunuyor. Huawei MatePad Pro 12.2 kullanıcıları Google uygulamalarına AppGallery üzerinden kolayca ulaşabiliyor. Açık kaynak topluluğunun geliştirdiği MicroG ile, Huawei cihazlarında Google hizmetlerine daha entegre bir deneyim sunuyor. Bu sayede kullanıcılar, Android ekosistemindeki popüler uygulamalara ve hizmetlere erişebiliyor.

Tablette Google mağzasından uygulamalar ve oyunlar indirmek istiyorsanız AppGallery üzerinden Gbox uygulamasını indirebilirsiniz. Bu uygulamayı cihazınıza indirdikten sonra MatePad Pro 12.2’de direkt olarak Google Play Store’a giriş yapabilirsiniz.  Cihazda SuperHub adı verilen bir faydalı özellik de bulunuyor. Bu özellik Huawei akıllı telefonlardaki herhangi bir metin, resim, ses ve video dosyasını  tablete hızlı bir şekilde aktarmaya olanak tanıyor. Tablette bununla birlikte PC App Engine desteği de sunuluyor. MatePad Pro 12.2, PC App Engine ile bilgisayar benzeri bir kullanım deneyimi sağlıyor.

 

huawei

ÇOKLU GÖREVLER İÇİN ÇOKLU PENCERE

MatePad Pro 12.2 bilgisayarlarda olduğu gibi çoklu pencereli arayüzüne de destek veriyor. Aynı anda dört farklı uygulamayı çalıştırabilen tablette birleştirilebilir, taşınabilir ve yakınlaştırılabilir kayan pencereler, çoklu görevleri daha kolay hale getiriyor. Tabletin sunduğu pil ömrü performansına da değinelim. Cihazda 10.100 mAh kapasiteli bir pil kullanılıyor. Tablet yüzde 100 şarj edildiğinde 14 saate varan bir video izleme deneyimi sağlıyor.  Tabletin bekleme süresi de etkileyici düzeyde. MatePad Pro 12.2, 380 güne kadar bekleme süresi sunuyor.

Cihazın kutu içeriğinden 100 watt‘lık adaptör çıkıyor. Tablet 100W Huawei SuperCharge Turbo özelliğiyle 55 dakikada yüzde 100 şarj oluyor. Cihazda ayrıca çok modlu ve yüksek verimli anten teknolojisi kullanılıyor. Bu teknoloji güçlü Wi-Fi bağlantı deneyimi sunarak indirme işlemlerini de hızlandırıyor. Özetleyecek olursak Huawei MatePad 12.2, son zamanlarda karşımıza çıkan en iddialı tablet modellerinden biri oldu. Yaratıcılık için gerekli tüm enstrümanları tek çat altında toplayan tablet lansmana özel indirim ve hediye fırsatıyla da öne çıkıyor. 6.998 TL tutarında MatePad klavye ve M-Pencil hediyesiyle gelen tablet aynı zamanda 1.000 TL sepet indirimi de sunuyor. 12 ay ekran hasarı garantisi sunan MatePad Pro 12.2, 3 ay vade farksız taksit imkanıyla da satın alınabiliyor. Tabletin satış fiyatı ise 34.999 TL.

HUAWEI MATEPAD PRO 12.2 DETAYLAR

Huawei MatePad Pro
Dizüstü bilgisayar deneyimi
Tablet klavyeli kılıfla kullanıldığında dizüstü bilgisayar olarak da kullanılabiliyor


100 watt hızlı şarj
Cihazın pili 55 dakikada yüzde 100 şarj oluyor


144 Hz’lik OLED ekran
Tablet yüksek çözünürlüklü ekranıyla canlı ve parlak bir ekran deneyimi vadediyor

huawei
Tandem OLED PaperMatte ekran
Tablette kullanılan ekran teknolojisi çevresel ışık parazitlerinin yüzde 99’unu ortadan kaldırıyor

Huawei
Ücretsiz GoPaint uygulaması
Tablette profesyonel düzeyde çizim yapabilmek için ücretsiz sunulan GoPaint’i kullanabilirsiniz

huawei
İnce ve hafif gövde
Huawei MatePad Pro 12.2 piyasadaki en ince ve hafif tabletlerden biri

Huawei

HUAWEI MATEPAD PRO 12.2 TEKNİK ÖZELLİKLER

İşletim sistemi
HarmonyOS 4.2

İşlemci
Kirin 9000S (7 nm)

Ekran
2800 x 1840 piksel çözünürlüklü 12,2 inç çift katmanlı OLED, 144 Hz, 2.000 nit parlaklık

RAM
12 GB

Arka kamera
13 MP, f/1.8, (geniş açı), PDAF
8 MP, f/2.2, (ulta geniş açı)

Ön kamera
16 MP, f/2.2

Bağlantılar
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, çift bant, Bluetooth 5.2, USB-C

Pil
10.100 mAh

Boyutlar
271,3 x 182,5 x 5,5 mm

Ağırlık
512 gram

Fiyat
34.999 TL (6.998 TL tutarında klavye ve Huawei M-Pencil hediyesiyle geliyor)