reklamı kapat

POPÜLER

Chery

BYD’nin Türkiye’de 2026 yılında üretime başlayacağını söyleyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Chery Türkiye gelişmesini doğruladı

BYD’nin Türkiye’de 2026 yılında üretime başlayacağını söyleyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Chery Türkiye gelişmesini doğruladı.

Bugün CNBC-E’de Reuters kaynaklı bir haber yayınlandı. Bu haberde adının açıklanmasını istemeyen bir Türk yetkilinin, Chery’nin Türkiye’de yatırım yapma konusundaki görüşmelerde son aşamalara geldiğini söylediği yer almıştı. Bugün Anadolu Ajansı’nın YouTube’daki Editör Masası programına katılan Mehmet Fatih Kacır ise BYD’nin Türkiye’de 2026 yılında üretime başlayacağını söyledi ve Chery’nin Türkiye yatırımı hakkında, “Sıkı diyalog halindeyiz, yatırım için son basamaklara geldik. Başka markalarla da Türkiye’nin potansiyelini paylaşmaya devam edeceğiz” dedi. Geçtiğimiz günlerde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisinde Chery International Başkanı Zhang Guibing’i kabul etmişti. Bu kabulde, Mehmet Fatih Kacır da hazır bulunmuştu.

Yapılan anlaşma çerçevesinde BYD’nin Türkiye’de yaklaşık 1 milyar dolar yatırımla, yıllık 150 bin araç kapasiteli elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi ile sürdürülebilir mobilite teknolojilerine yönelik Ar-Ge merkezi kurması öngörülüyor. 2026 sonunda üretime başlaması hedeflenen tesiste 5 bin kişiye kadar doğrudan istihdam sağlanması planlanıyor.

Bu konuda BYD tarafından yapılan açıklamada ise, “Türkiye’nin gelişen teknoloji ekosistemi, güçlü tedarikçi tabanı, olağanüstü konumu ve nitelikli iş gücü gibi sahip olduğu eşsiz avantajlar sayesinde, BYD’nin bu yeni üretim tesisine yaptığı yatırım, markanın yerel üretim yeteneklerini daha da geliştirmekte ve lojistik verimliliği artıracaktır. Bölgede yeni enerji araçlarına yönelik artan talebi karşılayarak Avrupa’daki tüketicilere ulaşmayı hedefliyoruz” ifadeleri kullanılmıştı.

Chery gelişmeleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Etkileyici görünen elektrikli motosiklet konsepti: Zero SR-X