reklamı kapat

POPÜLER

Google Gemini LOGO

Google duyurdu: “Gemini Advanced’deki Gemini 1.5 Pro artık daha yetenekli”

 - Güncelleme: 03 Ekim 2024 08:48

Google tarafından geliştirilen üretken yapay zeka sistemi Gemini için güncellemelere aktif olarak devam ediliyor.

Google’ın yeni güncelleme hakkında paylaştıkları şöyle olduGemini Advanced, 1.5 Pro-002’nin sohbet için optimize edilmiş sürümünü içeriyor. Bu yeni sürümle artık matematik ve karmaşık konuları öğrenme gibi alanlarda incelikli bir sohbet gerektiren ilgili istemler için daha iyi ve daha doğru yanıtlar sunuyor. İster ayrıntılı, adım adım talimatlar sağlıyor ister ileri düzey matematiksel hesaplamalar yapıyor olun, Advanced bu zorlukların üstesinden daha kolay bir şekilde gelmenize yardımcı olacaktır. Gemini’ın en iyi özelliklerini hızlı bir şekilde geliştirip kullanıcılarımıza sunma taahhüdümüzü yerine getirmeye devam ediyoruz. Kesintisiz model eğitimi ve kullanıcılardan gelen değerli geri bildirimlerle Gemini 1.5 Pro’nun yeteneklerini daha da geliştirdik. Bu çalışmalarla birlikte Advanced’i zaman içinde daha da iyi hale getirmeye devam ediyoruz. Gemini Advanced’e geçin.”

Daha önceki güncellemede ise şunlar aktarılmıştı: “Geçtiğimiz haftalarda yanıt gecikmelerinde yaptığımız kapsamlı iyileştirmeler sayesinde Gemini 1.5 Flash modelimiz artık yüzde 50 daha hızlı yanıt veriyor. Hızlı yanıtlar daha sorunsuz bir Gemini deneyimi yaşamanızı sağlayarak daha fazla işlem yapmanıza yardımcı olur.”

Şirket ayrıca Google Workspace for Education kullanıcıları için ek veri koruma özellikleri sunmuştu. Bu konuda ise şu bilgiler verilmişti: “Google Workspace for Education kullanıcıları Gemini’ı ek hizmet olarak kullanırken artık ek veri koruma özelliklerinden yararlanıyor. Ek veri koruma sayesinde verileriniz uzmanlar tarafından incelenmez veya yapay zeka modellerinin eğitilmesinde kullanılmaz. Gemini’ın ek hizmet olarak kullanımı Google Hizmet Şartları’nda açıklanmıştır. Eğitim sektöründeki liderler, çalışanlar ve en az 18 yaşında olmak şartıyla öğrenciler artık verilerinin yapay zeka modellerinin eğitiminde kullanılmayacağını bilerek Gemini ile ücretsiz olarak sohbet edebilir.”

Gemini haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu