reklamı kapat

POPÜLER

OpenAI Sora Tim

OpenAI, bu sefer Sora üzerinde çalışan önemli bir ismi elinden kaçırdı

ChatGPT’yi geliştiren yapay zeka devi OpenAI, bu sefer Sora üzerinde çalışan önemli bir ismi elinden kaçırdı. Tim Brooks şirketten ayrıldı.

Yazılanlardan gerçekçi videolar oluşturan Sora’nın geliştirme sürecine liderlik eden isimlerden Tim Brooks, kişisel X hesabından Google DeepMind’a geçeceğini duyurdu. Bu konuda, “Google DeepMind’a video üretimi ve dünya simülatörleri üzerinde çalışmak için geçiyorum! Böylesine yetenekli bir ekiple çalışmak için sabırsızlanıyorum. OpenAI’da Sora’yı geliştirirken inanılmaz iki yıl geçirdim. Birlikte çalıştığım tüm tutkulu ve nazik insanlara teşekkür ederim. Yeni maceram için heyecanlıyım!” diyen Brooks’a, Google DeepMind CEO Demis Hassabis’in cevabı ise şöyle oldu: “‘Uzun süredir masada olan dünya simülatörü hayalini gerçeğe dönüştürmek için Tim Brooks ile birlikte çalışacağımız için çok heyecanlıyız!” Burada bahsi geçen dünya simülatörünün tam olarak ne olduğu henüz bilinmiyor.

Sora en son kaçamak bir cevapla ses getirmişti. Kısa süre önce OpenAI’dan ayrılma kararı alan eski CTO Mira Murati, geçtiğimiz aylarda Joanna Stern tarafından sorulan, “Sora, YouTube videoları ile eğitildi mi?” sorusuna bir süre düşündükten sonra şaşırtıcı şekilde, “Ondan tam olarak emin değilim” cevabını vermişti. Sistemin eğitiminde herkese açık videoları ve aynı zamanda özel olarak lisansladıkları video setlerini kullandıklarını belirten Murati, yasal bir sorun yaşamamak adına o soruyu geçiştirmişti. Sistemin nefes kesen mevcut haline YouTube’daki videolardan destek alınmadan gelmesi çok mümkün görünmüyor, OpenAI herkese açık içeriklerin LLM (Büyük Dil Modeli) eğitiminde ücretsiz şekilde kullanılabileceğini düşünüyor. Bu konu daha sonra bir kez daha gündeme gelmiş çünkü OpenAI COO’su Brad Lightcap da tarafına yöneltilen, “Sora YouTube videolarıyla mı eğitildi?” sorusuna cevap vermekten kaçınmıştı.

Open AI Sora yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu