reklamı kapat

POPÜLER

Mark Zuckerberg, eşi için özel bir Porsche Cayenne Turbo GT Minivan hazırlattı

Mark Zuckerberg, eşi için özel bir “Porsche Cayenne Turbo GT Minivan” hazırlattı

 - Güncelleme: 07 Ekim 2024 09:48

Meta dünyasının başındaki isim Mark Zuckerberg, eşi için özel bir Porsche Cayenne Turbo GT Minivan hazırlattı.

Dünyanın en zengin insanlarından olan Mark Zuckerberg, kendisinden bir “minivan” isteyen eşi Priscilla Chan için ünlü modifiye firması West Coast Customs ile bir araya gelerek özel bir Porsche Cayenne Turbo GT Minivan hazırlattı. Normal Cayenne Turbo GT’yi alarak onu çok daha “uzun” bir araç haline getiren West Coast Customs, araca otomatik olarak açılan sürgülü bir kapı da eklemiş. Porsche’den gelen en son Cayenne, 2025 Porsche Cayenne GTS modeli olmuştu. Hatırlamak adına üst seviye model gücünü çift turbo destekli bir V8 motordan alıyor ve bu motordan artık 40 beygir daha fazla güç ile 40 Nm daha fazla tork elde ediliyor. Sürücülere spesifik olarak 493 beygir güç ve 660 Nm tork sunan Cayenne GTS, 0’dan 100 km/s hıza 4,2 saniyede çıkabiliyor ve en üstte 275 km/s hıza ulaşabiliyor.

Gücü her iki aksa da “Porsche Traction Management (PTM)” sistemi üzerinden sekiz vitesli otomatik Tiptronic S şanzıman ile aktaran ve adaptif yapıdaki havalı süspansiyon sistemiyle yere normal versiyondan 10mm daha yakın olan yeni Cayenne GTS, “Porsche Torque Vectoring Plus” sistemini standart olarak getiriyor, “Porsche Dynamic Chassis Control” sistemi ise opsiyon listesinde yer alıyor.

Standard ve Coupe olmak üzere iki farklı gövde tipiyle elde edilebilen SUV, 21-inç boyutundaki RS Spyder Design jantlar ile sportif çizgisini güçlendiriyor, içinde ise sportif koltuklar ile üç farklı ekranı bir araya getiriyor. Bu ekranlardan bir tanesi direkt olarak öndeki yolcunun karşısında yer alıyor, 2025 Porsche Cayenne GTS için fiyat yurt dışında 124 bin dolardan başlıyor.

Mark Zuckerberg adımı yanında bu da ilginizi çekebilir: Etkileyici görünen elektrikli motosiklet konsepti: Zero SR-X