reklamı kapat

POPÜLER

Ticaret Bakanlığı

Ticaret Bakanlığı: “Yabancı plakalı taşıtların ülkemize giriş işlemleri artık daha hızlı”

Ticaret Bakanlığı bugün resmi X hesabı üzerinden, “Yabancı plakalı taşıtların ülkemize giriş işlemleri artık daha hızlı” duyurusunu geçti.

Yapılan bu resmi duyuru kapsamında tam olarak şunlar aktarıldı: “Yabancı plakalı taşıtların ülkemize giriş işlemleri artık daha hızlı! Ticaret Bakanlığımızın başlattığı pilot uygulama ile yabancı plakalı taşıtlar, Türkiye’de düzenlenen sigorta poliçelerindeki bilgilerle sistemimize entegre ediliyor. Böylece sınır kapılarımızdaki bekleme süreleri daha da azalacak. 2 Ekim 2024 tarihi itibarıyla Habur Gümrük Müdürlüğümüzde hayata geçirilen bu uygulama, ticaretin daha etkin ve hızlı akışına katkı sağlayacak.” Resmi paylaşım üzerinden ek olarak şu bilgiler de verildi: “Ticaret Bakanlığımızın Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi ile yürüttüğü çalışma ile, yabancı plakalı taşıtlar için Türkiye’de bulunan sigorta ofislerince düzenlenen poliçelerde yer alan taşıt bilgilerinin Bakanlığımız sistemlerine aktarılması sağlanmıştır. Bu sayede taşıtların ülkemize girişlerinde işlemlerin daha hızlı ve doğru biçimde yapılması sağlanacak ve sınır kapılarınki bekleme süreleri azaltılacaktır. Pilot uygulama 2 Ekim 2024 tarihinde Habur Gümrük Müdürlüğümüzde başlatılmıştır.”

https://twitter.com/ticaret/status/1843285238467690578/photo/1

Ticaret Bakanlığı açıklaması yanında bu da ilginizi çekebilir: Etkileyici görünen elektrikli motosiklet konsepti: Zero SR-X